Vâlceni, aveți și mai multe locuri de muncă la dispoziție: Au fost deblocate 3.694 de posturi vacante în MAI


• acest număr este valabil la nivel național, ocuparea posturilor urmând să se realizeze din sursă externă
Săptămâna trecută, în urma unei ședințe de Guvern, a fost deblocat sistemul de organizare a concursurilor pentru nu mai puțin de 3.694 de posturi vacante în Ministerul Afacerilor Interne. Justificarea acestei măsuri vine ca urmare a acoperirii nevoilor urgente din domeniul ordinii publice, Ministerul Afacerilor Interne putând organiza, în mod etapizat, concursuri sau examene pentru ocuparea din sursă externă a 3694 de posturi vacante.
„MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieșirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către polițiștii și cadrele militare în activitate, dar și din alte cauze, cum ar fi demisii, transfer etc. Deficitul de personal are un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuțiilor legale în cadrul structurilor de ordine publică, dar și în cadrul structurilor neoperative, structuri care asigură fie suportul necesar îndeplinirii misiunilor de ordine și siguranță publică, fie au ca atribuții specifice furnizarea unor servicii către populație, cum este cazul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Guvernului.
De asemenea, și în ceea ce privește instituțiile prefectului se impune deblocarea unor posturi și încadrarea cu personal de specia­li­ta­te, motivarea deciziei în acest sens fiind una asemănătoare: va­can­tarea posturilor a determinat redistribuirea sarcinilor și încăr­ca­rea excesivă cu atribuții a persona­lului existent. n Ionuț POPA
Foto: MAI din Articole