Vâlcea vrea să încheie 2014 cu o victorie


CSM• FC Bihor Oradea – CS Municipal, sâmbătă, de la ora 11.00

După semieşecul de pe teren propriu cu Metalul Reşiţa (scor 2-2), fotbaliştii pregătiţi de tehnicianul Alexandru Pelici sunt obligaţi să dea totul în ultimul joc oficial din anul 2014. Deşi partida din etapa a XVI-a a Seriei Vest nu se anunţă tocmai uşoară, CS Municipal porneşte cu prima şansă pentru adjudecarea celor trei puncte din deplasarea de la FC Bihor. Spunem asta bazându-ne pe faptul că gruparea orădeană traversează unul dintre cele mai negre momente din istoria sa modernă, fiind aproape de retrogradarea din liga secundă. Chiar dacă evoluează pentru un club cu mare tradiţie în fotbalul românesc, se pare că jucătorii orădeni au fost destul de grav afectaţi de probleme financiare, criza făcându-se din plin resimţită pe malul Crişului. Astfel, fără prea multe posibilităţi şi jucând mai mult de plăcere, fotbaliştii orădeni au mers mai mult din eşec în eşec. Situaţia nu tocmai roz a gazdelor convine însă de minune elevilor lui Alexandru Pelici, actualul tehnician din Zăvoi având posibilitatea de a-şi învinge fosta echipă. În acest moment, cu numai o etapă rămasă de disputat în 2014, CS Municipal ocupă poziţia a şasea în ierarhia Seriei Vest (ultima care trimite în play-off), având 17 puncte acumulate. De partea cealaltă, FC Bihor se află pe locul al zecelea (penultimul), cu o „zestre” de opt puncte.

Pelici: „Sper să aducem punct sau puncte de la Bihor”

Înaintea partidei programate sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, antrenorul echipei noastre s-a declarat optimist în privinţa posibilităţii ca CSM să îşi treacă în cont toate cele trei puncte puse la bătaie. „Poate meritam mai mult în ultimele etape. Nu cred că am fost inferiori adversarilor noştri şi cred că puteam câştiga mai multe puncte. Oricum, nu ne-am propus să încurcăm pe cineva. Vrem să facem puncte pentru noi şi sper să aducem punct sau puncte şi de la Bihor. Am încredere că băieţii se pot impune la Oradea, însă orice punct câştigat este bun”, a declarat Alexandru Pelici.

Programul etapei a XVI-a (ultima din 2014)

Sâmbătă, 6 decembrie, ora 11.00
FC Bihor Oradea – CSM Rm. Vâlcea
ACS Poli Timişoara – Metalul Reşiţa
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni
FC Olt Slatina – Şoimii Pâncota
Unirea Târlungeni – Fortuna P. Câmpina
FC Caransebeş va sta
Clasamentul Seriei Vest: ACS Poli Timişoara 30p, Fortuna Poiana Câmpina 26p, Metalul Reşiţa 26p, CS Mioveni 24p, Unirea Târlungeni 19p, CSM Râmnicu Vâlcea 17p, FC Olt Slatina 16p, Olimpia Satu Mare 14p, Şoimii Pâncota 12p, FC Bihor Oradea 8p şi FC Caransebeş 7p.
*primele şase poziţii asigură calificarea în play-off