Vâlcea – printre județele fruntașe unde s-a votat pe liste suplimentare!


alegatori_govora• din totalul de 217.462 voturi valabil exprimate, în județ, 25.327 au aparținut persoanelor care au mers la vot în cu totul alte localități decât cele de domiciliu

În turul al doilea pentru alegerea președintelui țării, 25.327 de persoane, respectiv 11,49%, au votat pe liste suplimentare. Din totalul de 217.462 voturi valabil exprimate, în județ, 25.327 au aparținut persoanelor care au mers la vot în alte localități decât cele de domiciliu. În topul localităților cu cei mai mulți alegători pe liste suplimentare se află municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și stațiunile Călimănești, Băile Olănești și Băile Govora. Așa se face că, în comparație cu primul tur al alegerilor, când erau înregistrate puțin peste 21.700 de persoane care au votat pe liste suplimentare, în turul doi, numărul alegătorilor de acest gen a crescut.

Edilul Bogdan Sergiu a tras un semnal de alarmă
După alegeri, primarul comunei Malaia, Bogdan Sergiu, a tras un semnal de alarmă, precizând, fără a face mare vâlvă, că, în localitatea pe care o păstorește numărul celor ce au votat pe liste suplimentare a fost destul de mare. „În primul tur au venit cu microbuze, cred că de la Brezoi, și au votat aici, în Malaia. În turul doi al alegerilor, la fel: a crescut cu vreo 30% numărul celor care au votat în Malaia, având domiciliul în altă localitate”, a declarat, pentru ziarul nostru, alesul local din Malaia. Menționăm că 1.245 de persoane au solicitat, de asemenea, urna mobilă pentru a-și putea exprima votul.