Vâlcea dă tonul în liga a II-a de fotbal


• CS Municipal s-a impus cu 2-0 la Târgoviște și e aproape de a obține titlul de campioană de toamnă
• echipa noastră a marcat pe finalul fiecărei reprize

Sâmbătă, pe o vreme foarte mohorâtă și un teren nu tocmai propice desfășurării unui meci de fotbal, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au evoluat la Târgoviște, în compania Chindiei. Partida s-a disputat în cadrul etapei a XVII-a din Seria vest a ligii secunde, fiind derby-ul rundei. Disputa avea o miză foarte importantă pentru ambele formații, Vâlcea și Târgoviște ocupând primele poziții în clasament înaintea întâlnirii directe.
Așa cum spuneam, gazonul de pe arena „Eugen Popescu” din Târgoviște s-a dovedit un obstacol greu de trecut pentru jucătorii ambelor formații, calitatea submediocră afectând destul de mult și spectacolul fotbalistic. În prezența a numai câteva sute de spectatori care au venit să vadă pe viu derby-ul etapei, jucătorii Chindiei au început mai hotărâți și s-au dovedit mai periculoși în debutul partidei. „Viperele albastre” au echilibrat însă disputa, iar jocul a căpătat un aspect de uzură, în care accentul principal a căzut pe condiția fizică a combatanților. În acest duel de care pe care, în care dâmbo­viţenii au solicitat de cel puțin două ori cartonașe roșii, elevii antrenorului Alexandru Pelici au dat o lovitură neașteptată gazdelor în chiar ultimele minute ale primei reprize. La puțin timp trecut de la momentul în care centralul bucureștean Cristian Georgescu arătase prelungirile pentru primul mitan, râmnicenii au înscris, oarecum norocos, prin sărbătoritul zilei de luni, Andrei Ludușan.

Portarul Geantă, eroul Vâlcii în partea a doua

Timpul petrecut la cabine nu a schimbat mai deloc raportul de forțe din teren. Chindia a fost echipa mai incisivă, care a dominat mijlocul terenului și a creat pericol la poarta adversă. Fotbaliștii dâmbovițeni s-au întrecut însă în ratări, intervențiile portarului Dragoș Geantă sau pur și simplu neșansa făcând ca tabela să rămână nemodificată. Goalkeeper-ul nostru a avut mai multe intervenții salvatoare și a păstrat Vâlcea în avantajul minim obținut încă de la finalul primei reprize. Echipa noastră a rămas în inferioritate numerică după ce fundașul Samson Nwabueze a fost eliminat în preajma minutului 80. Albert Voinea a fost protagonistul unei ratări foarte mari prin care Vâlcea putea „închide” tabela în minutul 86. Tânărul atacant a scăpat singur cu portarul advers, a intrat în suprafața de pedeapsă din lateral dreapta, însă a fost ajuns din urmă in-extremis de un apărător al gazdelor. Jucătorul nostru s-a pripit într-un moment decisiv și a ratat un gol pe care îl avea în vârful „bocancului”.
Totuși, ocazia ratată de echipa noastră nu s-a răzbunat, așa cum se întâmplă uneori în fotbal și Târgoviștea a ratat încă o șansă importantă de a restabili egalitatea. Andrei Ludușan a devenit eroul echipei noastre după ce, în minutul 90, a oferit o pasă excelentă coechipierului Andrei Neagoe. Din poziție foarte bună, de la limita careului advers, Neagoe a trimis balonul „în cross” direct în plasa porții adverse, făcând inutilă orice intervenție a goalkeeper-ului dâmbo­vițean.
Partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea echipei noastre, CS Municipal obținând un succes extrem de prețios, care menține „viperele albastre” în confortabilul fotoliu de lider al Seriei Vest din liga secundă de fotbal. Acum, elevii lui Alexandru Pelici au un total de 34 de puncte, cu două mai mult în comparație cu formațiile clasate pe locurile imediat următoare, UTA Bătrâna Doamnă Arad și FCM Baia Mare.

Rezultatele complete din cadrul etapei a XVII-a

FC Bihor Oradea – FC Brașov 2-7
UTA B.D. Arad – Olimpia Satu Mare 4-1
FC Caransebeș – Șoimii Pâncota 1-2
Chindia Târgoviște – CSM Rm. Vâlcea 0-2
Metalul Reșița – FCM Baia Mare 0-2
Gaz Metan Mediaș – „U” Cluj 1-0
Unirea Tărlungeni – CS Mioveni 0-0

Clasamentul Seriei Vest: CSM Râmnicu Vâlcea – 34p, UTA Bătrâna Doamnă Arad – 32p, FCM Baia Mare – 32p, FC Brașov – 31p, Gaz Metan Mediaș – 31p, Chindia Târgoviște – 29p, CS Mioveni – 28p, Șoimii Pâncota – 26p, Olimpia Satu Mare – 25p, Universitatea Cluj – 23p, Unirea Tărlungeni – 13p, FC Bihor Oradea – 13p, FC Caransebeș – 10p și Metalul Reșița – 1p.