Vâlcea a făcut show la Cisnădie și a încheiat anul 2018 pe primul loc în Liga Florilor


În această seară, în Sala Sporturilor din Cisnădie s-a disputat unul dintre cele mai interesante jocuri din etapa a X-a a Ligii Florilor de handbal feminin. SCM Râmnicu Vâlcea a evoluat pe terenul grupării sibiene Măgura, partida opunând ocupantele locurilor unu, respectiv trei din clasamentul întrecerii feminine naționale. Gruparea râmniceană și-a respectat statul de lider al competiției și a făcut instrucție cu echipa care, într-un joc de pregătire disputat în vara acestui an, se impunea în fața trupei noastre. Vâlcea a controlat foarte autoritar întreaga partidă, Măgura lăsând senzația unei formații care s-a mișcat în reluarea celei sprijinită financiar de Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea.
Numele echipei învingătoare a fost practic stabilit încă de pe parcursul primei reprize, Vâlcea jucând ca o echipă venită din altă ligă. Sibiencele nu au rezistat presiunii și au clacat în dese momente. SCM a reușit una dintre cele mai bune prime reprize din acest sezon, marcând mai mult decât dublul golurilor gazdelor. La pauza întâlnirii, tabela indica o confortabilă diferență în favoarea râmnicencelor, scor 15-7.
Cu victoria deja acontată, sportivele lui Florentin Pera au apăsat mai rar pedala de accelarație în actul secund. Jucătoarele noastre s-au mulțumit să păstreze diferența de scor, păstrându-și energie pentru confruntarea foarte importantă cu danzele de la Herning-Ikast de la sfârșitul săptămânii. Partida s-a încheiat cu victoria vâlcencelor, la o diferență de șapte goluri, scor 27-20.
În urma acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de 27 de puncte și a încheiat anul 2018 pe primul loc în Liga Florilor. Singura contracandidată a echipei noastre în lupta pentru titlul de campioană în acest sezon, CSM București, se află la trei puncte în urma vâlcencelor. Pe pozițiile următoare în clasamentul de la finalul anului 2018 (nu și de la finalul turului) se află mai multe echipe care nu par să fie capabile să emită pretenții decât pentru locul al treilea, fiind foarte greu de crezut că ar putea intra în lupta pentru titlul de campioană. Din acest pluton destul de compact fac parte formațiile Măgura Cisnădie – 17p, Corona Brașov – 16p, SCM Craiova – 15p, Minarur Baia Mare – 13p, Gloria Buzău – 13p.

Rezultatele etapei a X-a

Gloria Buzău – HC Zalău 25-24
Gloria Bistrița-Nădăud – CSM București 18-36
SCM Craiova – Minaur Baia Mare 21-19
CSM Slatina – CSM Galați 23-23
Măgura Cisnădie – SCM Râmnicu Vâlcea 20-27
CSU Cluj-Napoca – HC Dunărea Brăila 26-25
Corona Brașov a stat

Ultimul meci din acest an, cel mai important pentru Vâlcea

Partida de la Cisnădie a fost ultima pe care SCM Râmnicu Vâlcea a disputat-o în campionatul intern în acest an calendaristic. Ultimul meci oficial al echipei noastre din anul 2018 se va disputa în Cupa EHF și va fi poate cel mai important din această toamnă. Duminică, în Sala Sporturilor „Traian”, cu începere de la ora 15.30, SCM va primi vizita danzelor de la Herning-Ikast. Merciul contează pentru manșa secundă din turul III al Cupei EHF. Vâlcea trebuie să câștige la o diferență de minim șase goluri pentru a mai spera la calificare după ce, în partida tur disputată în Danemarca, Herning-Ikast s-a impus cu 22-16. Succes fetelor noastre!