UN TÂNĂR DE MARE VIITOR ALCOOLIC a fost prins la Măciuca


În zi de mare sărbătoare creștinească, pe 15 august, un tânăr în vârstă de 27 de ani, domiciliat în comuna Valea Mare, a fost depistat de către polițiștii din orașul Bălcești, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 67 B, pe raza comunei Măciuca, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât emana halenă alcoolică, el a fost verificat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației alcoolice în organism. Polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Sfaturi de la polițiști

Chiar dacă românii (și, mai ales, tinerii) nu prea respectă sfaturile pe care polițiștii le transmit cu diferite ocazii, vă prezentăm recomandările pe care IPJ Vâlcea le-a transmis după ce s-a constatat că, în ultimele zile, pe drumurile județului au circulat îngrijorător de mulți șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice.
„Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, sună recomandările polițiștilor vâlceni.
Sursă foto: Arhivă