TREBUIA DAT AFARĂ ÎN ȘUTURI: Un vâlcean care dorea să devină cadru didactic titular a fost prins când încerca să copieze!


Zilele trecute, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea ne-au informat că, la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, la nivelul județului nostru s-au prezentat 408 candidați din totalul de 552 candidați înscriși. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. În centrele de evaluare au fost notate 407 lucrări, întrucât o lucrare a fost anulată în conformitate cu prevederile metodologiei. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site, în data de 27 iulie 2022.
„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare, în zilele de 29 iulie şi 1 august. Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare. La nivelul judeţului Vâlcea există 77 de posturi titularizabile”, ne-au mai informat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.
Sursă foto: Sfaturi de copiat de pe net. Nu le urmați!
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea