Testul majorităţii în Consiliul Local


matei_gigi1
• Gigi Matei a convocat o şedinţă extraordinară pentru rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014
După şedinţa ordinară de săptămâna trecută a Consiliului Local, în care consilierii din Opoziţie şi-au arătat „muşchii” în faţa lui Gigi Matei, titram: „Politica a învins raţiunea!”. Imediat după ce 11 consilieri de la PNL şi PDL au votat „împotriva” primului punct de pe ordinea de zi a şedinţei –  rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014 –, primarul interimar Gigi Matei a părut că glumeşte, spunând: „Facem extraordinare până trece!”.
Ieri, din partea Primăriei Râmnicului am primit un comunicat scurt, prin care s-a convocat pentru data de 6 octombrie exact şedinţa extraordinară de care Matei vorbea, şedinţa de azi având un singur punct pe ordinea de zi: „Raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014”. L-am contactat pe primarul interimar Gigi Matei, care ne-a spus că se bazează pe majoritate şi că din acest motiv a convocat această şedinţă extraordinară. „Să nu fiţi surprinşi, la şedinţa de luni, când vreo doi – trei consilieri din Opoziţie îşi vor nuanţa votul «împotrivă» exprimat zilele trecute. Ba chiar o să voteze «pentru» la rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014”, a declarat Matei.