Teatrul Anton Pann, pe scena mai multor festivaluri


În timp ce la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea mii de copii, și nu numai, participă la vizitarea Muzeului Iluziilor, o activitate inedită care aduce știința în prim plan, spectacolele teatrului râmnicean sunt prezentate la importante festivaluri care au loc în țară.
După premiera care a avut loc la sediul Teatrului Anton Pann, în data de 13 octombrie, spectacolul „Un dușman al poporului”, de Henrik Ibsen, regia Adrian Roman, va putea fi văzut pe 14 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul Festivalului Dom 100, important eveniment care se desfășoară în perioada 2 noiembrie – 5 decembrie 2018, la Timișoara. „Festivalul de Teatru Dom 100 își propune să adune momente și evenimente semnificative pentru Centenar, aducând în fața publicului timișorean secvențe din destinul nostru comun din prima sută de ani petrecută împreună. De asemenea, își propune să pună în lumină ce se întâmplă cu noi acum și să lanseze teme de reflecție despre ce se va întâmpla sau am putea face să se întâmple cu noi în viitor. Acesta este felul nostru de a sărbători toamna asta Centenarul la Timișoara!”, spune Ștefan Iordănescu, directorul Festivalului de Teatru DOM 100. În cadrul festivalului vor avea loc 14 spectacole de teatru, producții ale unor teatre invitate din toată țara. Reprezentațiile vor avea loc la Halele Timco, Casa Artelor și în sala Teatrului German și a Teatrului Maghiar.
Și spectacolele pentru copii merg la festivaluri. După participarea „Gâscănelului lăudăros” la Festivalul de la Pitești, de la sfârșitul săptămânii trecute, acest spectacol a fost invitat la cea de-a XX-a ediție a Festivalului de Comedie de la Caracal, important eveniment care se desfășoară în perioada 15-18 noiembrie. Spectacolul Teatrului Anton Pann va avea reprezentația în data de 17 noiembrie. Trupele de teatru invitate la această ediție sunt: Teatrul Colibri, Craiova; Teatrul de Artă, București; Teatrul Traian Grozăvescu din Lugoj; Teatrul Dell’Anima, București; Teatrul Dan Alexandrescu din Roman; Teatrul Dramatic I.D Sârbu Petroșani și Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.
Această săptămână se va încheia cu reprezentația spectacolului „Ne știm de 100 de ani”, care va avea loc în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv 17 și 18 noiembrie, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. După cum v-am informat, acest spectacol ajunge și în cel de-al patrulea teatru, partener în acest important proiect care a primit finanțare de la Ministerul Culturii și Identității Naționale, Administrația Fondului Cultural Național și Asociația Culturală Ataraxia Râmnicu Vâlcea.

Daniela ȘTEFĂNESCU