Tatiana Proskuryakova și Claudia Banu, aceeași părere despre Pilonul II de pensii: „De ce să reformezi un sistem care merge bine?”


Zilele trecute, la București, Tatiana Proskuryakova – manager de ţară pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale a declarat că Pilonul II de pensii din țara noastră merge bine şi nu există niciun motiv pentru reformarea acestuia. „Credem că Pilonul II de pensii merge bine, iar opinia noastră este: dacă nu este stricat, nu-l reparaţi! De ce să reformezi un sistem care merge bine? Sunt alte lucruri care trebuie reparate, dar nu este cazul să reformaţi ceva ce pare că merge bine”, a afirmat Proskuryakova. Ea a arătat că existenţa Pilonului II este benefică şi pentru dezvoltarea pieţelor financiare, întrucât fondurile de pensii investesc în aceste sectoare.
În urmă cu două săptămâni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că nu va fi suspendată contribuţia la Pilonul II de pensii, dar că, în urma unei discuţii cu factorii implicaţi, la finalul lunii iunie – începutul lunii iulie, va fi prezentat un proiect nou în domeniu. În același timp, prim-vicepreședintele organizației Vâlcea a PNL, Claudia Banu, ne-a transmis că, de fapt, PSD încearcă să ne «adoarmă» vigilenta. „Pilonul II de pensii nu este o temă de discutat de pe-o zi pe alta, ci privește viața oamenilor în ansamblu, fiind o problemă care va fi mereu de actualitate”, a declarat Claudia Banu.