„Sunt mulţumit de modul în care s-au pregătit jucătorii în pauza de iarnă”


• susţine preşedintele de la CS Municipal, Bogdan Medrea

După cantonamentul de zece zile desfăşurat la stadionul din Parcul Zăvoi şi primele meciuri amicale disputate în acest an, oficialii de la CS Municipal şi-au conturat primele concluzii referitoare la stadiul de pregătire a jucătorilor vâlceni. Chiar dacă nu au strălucit la primele „teste de verificare”, învingând doar două echipe din Liga a III-a până în acest moment, SCM Piteşti şi Atletic Bradu, perioada rămasă până la reluarea între­cerii din Seria Vest a ligii secunde de fotbal este suficientă pentru a regla şi ulti­mele aspecte. În opinia preşedintelui grupării sprijinite de către Primăria Râmnicului, este foarte important ca elevii antrenorului Alexan­dru Pelici să fie foarte bine pregătiţi din punct de vedere fizic, rezultatele înregistrate până acum în meciurile amicale contând mai puţin. De asemenea, conform spuselor lui Bogdan Medrea, este cât se poate de benefic faptul că actuala echipă a Clubului Sportiv Municipal este alcătuită în mare parte din jucători vâlceni.
„Aşa cum am mai spus, sunt mulţumit de modul în care s-a desfăşurat până în acest moment pregătirea din pauza de iarnă. Cred că este foarte important ca acum jucătorii să acumuleze din punct de vedere fizic şi să fie pregătiţi pentru ceea ce îi aşteaptă în partea a doua a campionatului. Nu cred că au o importanţă prea mare rezultatele din jocurile amicale. Desigur, aceste rezultate pot influ­enţa moralul jucătorilor, însă nu într-un mod semnificativ. Ele rămân totuşi nişte meciuri de pregătire. Noi am câştigat două meciuri cu echipe de Liga a III-a, apoi am pierdut unul la Slatina, cu FC Olt. Chiar şi în meciul în care am pierdut, cred că edificatoare rămâne prima oră de joc, atunci când ne-am descurcat bine, am dus mingea în apropierea careului advers şi ne-am creat multe ocazii de a marca. Din păcate nu am reuşit să facem asta şi am pierdut. Însă trebuie ştiut că în acel meci au fost folosiţi mulţi fotbalişti tineri, antrenorul urmărind să ruleze întreg lotul. Iar înfrângerea suferită de noi se poate explica astfel, deşi este foarte adevărat că ne-am dorit mult să marcăm şi chiar trebuia să facem asta, dar am ratat foarte mult. Totuşi, meciul de la Slatina a rămas un test util şi sper ca jucătorii noştri să fi învăţat ceva după acel eşec. Acum aşteptăm următoarele meciuri amicale şi, bineînţeles primele jocuri oficiale din campionat (…) Ceea ce mă bucură foarte mult este faptul că în echipa noastră se află tot mai mulţi jucători vâlceni, majoritatea tineri, ei având astfel o posibilitate de afirmare la nivel naţional şi nu numai. Cred că vor fi şi mai motivaţi să dea totul pe teren când ştiu că evoluează tocmai pentru echipa la care s-au format ca jucători”, a concluzionat oficialul de la CSM.
Ar mai fi de precizat faptul că primul meci oficial din anul 2015 va aduce pentru gruparea municipală un adversar destul de incomod. Pe 28 februarie, elevii antrenorului Alexandru Pelici urmează să dea piept cu sătmărenii de la Olimpia, într-un joc ce va avea loc pe stadionul din Parcul Zăvoi.