Succesul cu Poli Timişoara a dus CS Municipal pe locul patru în Seria Vest


CSM4

sâmbătă, elevii lui Erik Lincar vor avea un meci extrem de dificil, pe terenul liderului Metalul Reşiţa

După începutul mai modest de campionat, fotbaliştii de la CS Municipal s-au revanşat, sâmbătă, în faţa suporterilor. Aşa după cum aţi putut afla din paginile cotidianului nostru, în etapa a III-a a Seriei Vest, elevii lui Erik Lincar au învins favorita numărul unu la obţinerea promovării în primul eşalon, ACS Poli Timişoara. Gruparea de la poalele Dealului Capela s-a impus destul de greu, scor 1-0, unicul gol al întâlnirii fiind marcat cu cinci minute înaintea expirării timpului regulamentar de joc. Cel care a făcut fericiţi mii de iubitori ai sportului vâlcean a fost atacantul transferat în pauza competiţională din vară, Ion Coman. Acesta a transformat cu siguranţă un penalty obţinut de către un jucător sosit de numai câteva zile în angrenajul municipalilor, tânărul Andreas Calcan. Mai trebuie amintit faptul că Vâlcea se putea impune mult mai uşor în faţa rivalei din Timişoara, însă arbitrul de centru a refuzat în alte două rânduri acordarea unor lovituri de pedeapsă în favoarea echipei noastre.

Meciul a avut foarte mulţi nervi. Pentru proteste, îndreptăţite credem noi, la adresa brigăzii care a oficiat acest joc, maseorul Costel Maianu a fost eliminat la finalul primei reprize, în timp ce antrenorul principal, Erik Lincar, a fost trimis pe tunelul ce duce spre vestiare înainte de minutul 70. Tehnicianul bihorean şi-a dovedit calităţile chiar dacă nu s-a mai aflat pe bancă, el stabilind ca Andreas Calcan să fie trimis pe teren în locul francezului N’Kongue, în prejma minutului 80. Schimbarea a fost cât se poate de inspirată, Calcan forţând mâna arbitrului în minutul 84, atunci când a fost faultat evident în interiorul suprafeţei de pedeapsă a timişorenilor.

Cele trei puncte câştigate de pe urma victoriei cu AC Poli Timişoara au avut forţa de a „împinge” echipa noastră din zona inferioară a clasamentului până pe poziţia a patra. Cu cinci puncte acumulate până în prezent, CS Municipal împarte locurile patru şi cinci cu una dintre nou-promovatele care au început în forţă actuala stagiune, FC Caransebeş.

Însă, pentru a se menţine în zona privilegiată, să o numim aşa, a clasamentului, echipa noastră are nevoie de cel puţin un punct în etapa viitoare. La finalul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, fotbaliştii lui Erik Lincar vor avea trecut un test extrem de serios. Cu prilejul etapei a IV-a, aceştia vor evolua în Valea Domanului, pe terenul liderului Metalul Reşiţa. Pe lânga miza unei confruntări între două formaţii aflate în partea de sus a clasamentului, meciul de sâmbătă propune şi un „război” al orgoliilor. Aşa cum se cunoaşte, în vara anului trecut, finanţatorii celor două echipe care urmează să se întâlnească sâmbătă, vâlceanul Dan Niţu şi bucureşteanul Cătălin Rufă, au realizat un inedit schimb de echipe. Aşa s-a ajuns ca senatorul liberal Niţu să deţină actualul Club Sportiv Municipal, în timp ce omul de afaceri Cătălin Rufă a preluat Damila Măciuca, pe care ulterior a mutat-o la Reşiţa şi i-a schimbat denumirea în Metalul, beneficiind de sprijinul financiar al oficialităţilor locale. Sezonul trecut, CS Municipal a ieşit câştigătoare după cele patru dueluri cu echipa din Valea Domanului. Ce va fi în sezonul actual.. vom trăi şi vom vedea!

Vâlcea, în grupul select al echipelor care nu au pierdut niciun meci

Trei formaţii au reuşit să îşi menţină, după tot atâtea etape disputate din actuala stagiune, imaculată „căsuţa” în care se contabilizează numărul înfrângerilor. Printre cele trei formaţii ce nu au suferit încă niciun eşec se află şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Aşa cum se cunoaşte, în prima etapă, jucătorii pregătiţi de antrenorul Erik Lincar au remizat pe terenul arădenilor de la Şoimii Pâncota (scor 1-1). Apoi, în etapa a doua, râmnicenii au remizat pe teren propriu (scor 0-0) cu argeşenii de la CS Mioveni. În cele din urmă, echipa noastră a izbutit primul succes din actuala stagiune, sâmbătă, în faţa timişorenilor de la ACS Poli (scor 1-0). Alte două cluburi fac parte din acest grup select, cel al echipelor neînvinse. Este vorba despre liderul la zi al clasamentului Seriei Vest, Metalul Reşiţa, dar şi despre nou-promovata FC Caransebeş, grupare de asemenea din judeţul Caraş-Severin.

La polul opus al clasamentului, întâlnim nu mai puţin de cinci echipe care încă nu au cunoscut „gustul” succesului. Este vorba despre nou-promovata Şoimii Pâncota, dar despre alte patru formaţii care, sezonul trecut, au oferit, per ansamblu, o imagine frumoasă a fotbalului pe care îl practică: FC Olt Slatina, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare şi FC Bihor Oradea. Şi mai îngrijorătoare este situaţia argeşenilor de la CS Mioveni şi a sătmărenilor de la Olimpia, care nu au reuşit nici măcar să marcheze vreun gol în acest sezon.

Aşa după cum vă anunţam în ediţia de ieri a publicaţiei noastre, prezentăm astăzi rezultatele complete înregistrate în runda cu numărul trei a Seriei Vest, precum şi numele marcatorilor celor cinci goluri înscrise în tot atâtea meciuri. De asemenea, prezentăm calendarul etapei a IV-a, jocurile fiind programate la finalul acestei săptămâni, şi clasamentul detaliat al întrecerii în care evoluează CS Municipal Râmnicu Vâlcea.

Rezultatele etapei a III-a

CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Poli Timişoara 1-0

Coman ’84 (p)

Fortuna P. Câmpina – Olimpia Satu Mare 2-0

Munteanu ‘4 (p), Chipirliu ‘27

Şoimii Pâncota – FC Bihor Oradea 1-1

Polgar ’36 / Cigan ‘47

CS Mioveni – Metalul Reşiţa 0-0
FC Caransebeş – Unirea Târlungeni 0-0
FC Olt Slatina a stat

Programul etapei a IV-a

Vineri, 19 septembrie, ora 19.00

ACS Poli Timişoara – FC Caransebeş

Sâmbătă, 20 septembrie, ora 11.00

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea

FC Bihor Oradea – CS Mioveni

Olimpia Satu Mare – Şoimii Pâncota

FC Olt Slatina – Fortuna P. Câmpina

Unirea Târlungeni va sta

Clasament

Loc Echipă M V E Î Glv. P

1. Metalul Reşiţa 3 2 1 0 4-1 7

2. Fortuna Câmpina 3 2 0 1 6-3 6

3. ACS Poli Timişoara 3 2 0 1 3-1 6

4. CSM Rm. Vâlcea 3 1 2 0 2-1 5

5. FC Caransebeş 3 1 2 0 2-1 5

6. U. Târlungeni 3 1 1 1 2-2 4

7. Şoimii Pâncota 3 0 2 1 2-4 2

8. CS Mioveni 3 0 2 1 0-2 2

9. FC Olt Slatina 2 0 1 1 2-3 1

10. FC Bihor Oradea 2 0 1 1 2-4 1

11. Olimpia S. Mare 2 0 0 2 0-3 0

*primele şase echipe se califică în play-off

*ultimele cinci echipe vor merge în play-out