Sub amenințarea cuțitului, un bătrân i-a dat tâlharului toți banii din casă


În cursul zilei de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drăgășani au identificat și reținut pentru o perioadă de 24 de ore un bărbat de 56  de ani, din localitate, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 29/30 martie, o persoană necunoscută ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Drăgășani, unde, sub amenințarea cu cuțit, ar fi solicitat unei persoane vârstnice să îi înmâneze sumele de bani pe care le deține.

Astfel, sub starea de teamă exercitată de bărbat, bătrânul i-a dat toți banii, pe care îi avea, după care tâlharul a fugit. Cercetările demarate de polițiști și activitățile investigativ-operative au condus la identificarea persoanei bănuite, respectiv un bărbat de 56 de ani, din municipiul Drăgășani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit de comiterea faptei și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Bărbatul a fost prezentat, în ziua următoare, instanței de judecată, fiind emis pe numele său mandatul de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosarul penal, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.