Sorina Pintea, ministrul Sănătății, luată la întrebări de senatorul Romulus Bulacu


Prin intermediul unei interpelări transmisă săptămâna trecută, senatorul PNL Romulus Bulacu i-a cerut mai multe clarificări Sorinei Pintea, ministrul Sănătății. Obiectul interpelării formulată de către parlamentarul liberal vâlcean a vizat „Nerespectarea prevederilor din Decretul Lege nr. 118 din 30 martie 1990”.
În rândurile de mai jos, redăm în integralitate interpelarea la care facem referire:
„În cadrul audienţelor ţinute la Cabinetul Parlamentar din Râmnicu Vâlcea, am fost sesizat cu privire la următoarea problemă: în conformitate cu prevederile art. 8 alin. 2, lit. a) din Decretul Lege nr. 118 din 30 martie 1990, persoanele persecutate politic, deportate în străinătate, ori constituite în prizonieri de război, cetăţenii oprimaţi de regimul comunist «beneficiază de asistenţă medicală şi medicamente, în mod gratuit şi prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizărilor».
Dar, în fapt, categoriile enumerate mai sus, nu beneficiază de vreo gratuitate, în nicio circumstanţă, având la dispoziţie doar soluţia compensării medicamentelor necesare. Astfel, doamnă ministru, vă rog să-mi comunicaţi motivele pentru care nu sunt aplicate aceste prevederi şi termenul la care consideraţi că va exista o rezolvare pentru această situaţie? Solicit răspuns scris!”.