Șoferii și comercianții de pomi pentru Crăciun, controlați „la sânge” de polițiști


• minuțioși ca de obicei, oamenii legii vâlceni au descoperit abateri și au aplicat numeroase sancțiuni

La data de 16 decembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din mediul urban şi rural, cu atribuţii de control în domeniu, au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia respectării prevederilor legale care reglementează activitatea de taximetrie, precum şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere datorate consumului de alcool.
În acest sens, au fost controlate 148 de autovehicule taxi şi aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale dintre care una pentru lipsă inspecţie tehnică periodică, opt pentru conducere sub influenţa alcoolului, 39 pentru alte abateri la regimul rutier şi 13 conform Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi închiriere. De asemenea, în urma verificării a 593 de conducători auto, poliţiştii au constatat șase infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, dintre care patru privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi au retras un certificat de înmatriculare.

„Taximetriștii pirat”, în pericol

În cursul zilei de 17 decembrie, efectivele de poliţie rutieră, ordine publică şi poliţie transporturi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au intensificat acţiunile de verificare în trafic pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi conducătorilor de autovehicule licenţiate pentru transportul public de persoane care nu respectă regimul legal. Acţiunile au vizat combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, aceste urmând să continue pe parcursul zilelor următoare.

Amenzi de 17.500 lei pentru comercianții de brăduți

În ceea ce privește acțiunile desfășurate pe lina silvică, la data de 16 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigaţie a Criminalităţii Economice, în colaborare cu lucrători ai Gărzii Financiare au desfăşurat activităţi pe linia verificării legalităţii provenienţei şi comercializării pomilor de Crăciun.
Astfel, aceştia au organizat 11 acţiuni în pieţe, societăţi comerciale şi parcări amenajate special şi au aplicat tot atâtea sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 R, Legii 171/2010 şi H.G 470/2014, în valoare de 17.500 lei. Totodată, au fost ridicaţi în vederea confiscării 191 de pomi de Crăciun, în valoare de 9.550 lei şi 5 metri cubi de material lemnos. Toți pomii descoperiți au fost predaţi organelor silvice în vederea valorificării.

Drumurile din Vâlcea, Raiul șoferilor indisciplinați
• în doar o zi, polițiștii au avut patru „mușterii”

Miercuri, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au desfăşurat mai multe activităţi în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală, pe linia rutieră. Astfel, de-a lungul zilei, au fost constatate următoarele infracțiuni:
– în jurul orei 12.30, a fost depistat Constantin R., de 57 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe str. Calea lui Traian, din localitate. Șoferul a fost sancționat pentru că avea autorizaţia de circulaţie expirată.
– în jurul orei 14.30, în trafic a fost descoperit Dorian F., de 42 de ani, tot din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe DN 67, în comuna Budeşti.
– în jurul orei 21.00, Ionuţ T., de 22 de ani, din comuna Lăpuşata, a fost descoperit în timp ce conducea un autoturism pe DN 65C, în Lădești. Acesta avea o alcoolemie de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat;
– în jurul orei 22.40, oamenii legii l-au depistat pe Mihai N., de 29 de ani, din comuna Oteşani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65C, în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificării cu aparatul alcooltest, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,43mg/l.
Polițiștii vâlceni anunță că toți acești conducători au fost sancționați contravențional!