ȘI POLIȚIA ATRAGE BANI prin PNRR! 1,3 milioane de lei pentru modernizarea unui post din județ


Un contract de finanțare al proiectului cu titlul „Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Poliţiei oraș Băile Olănești” în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/ Componenta 5 – Valul renovării/ Axa 2-Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/ Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice a fost semnat la finalul anului trecut. Proiectul a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, și Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar).
În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care funcționează Poliția orașului Băile Olănești, inclusiv instalare a unei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW. Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 1.537.728,41 de lei; din care 1.292.208,75 de lei valoarea eligibilă din PNRR și 245.519,66 de lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Obiectivul general al proiectului

Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Obiectivele specifice ale proiectului

Prin realizarea obiectivului de investiție – Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Poliţiei oraș Băile Olănești se urmăresc:
• o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de la 246,99 kWh/mp/an la 48.99 kWh/mp/an;
• o reducere a consumului de energie primară de la 460,4 kWh/mp/an la 101,83 kWh/mp/an;
• nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului va fi redus de la 61,87 echivalent kgCO2/mp/an la 10,78 echivalent kg CO2/mp/an.