Șase percheziții la hackeri


Ieri dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza județului Vâlcea, la locuințele mai multor persoane bănuite de fraude informatice, fals informatic și spălare a banilor.
Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, pe raza municipiului Drăgăşani şi a localităților limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, iniţiat de una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 31 de ani, din Drăgășani. La acest grup ar fi aderat alte persoane, unele dintre acestea având rolul de a deschide conturi bancare în Polonia şi România ce erau puse ulterior la dispoziţia membrilor grupării.
Victimele infracţiunilor ar fi fost determinate să vireze banii în aceste conturi, în schimbul unor bunuri achiziționate de pe internet, care însă nu existau. Până în prezent, au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind estimat la 93.700 de euro. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane, cartele SIM și un laptop. În cauză, urmează să fie puse în aplicare șapte mandate de aducere.