Șase incendii au pus „pe jar” pompierii vâlceni


În data de 22 august 2020, la ora 03.24, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Diculești. Până la stingerea incendiului, a ars o magazie, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 40 mp.. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
În cele două zile de week-end, pompierii vâlceni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea altor cinci incendii de vegetaţie uscată în localităţile: Drăgăşani (două), Prundeni (două) și Râmnicu Vâlcea (strada Intrarea Izlazului) şi Ștefăneşti. Până la stingerea incendiilor, au ars: furaje și aproximativ 12,5 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş.
La cele cinci incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte șapte situații de protecție a comunității: patru transporturi de persoane, două misiuni de recunoaștere și una de căutare.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea