„Sanitarii pricepuți” au ajuns în Centrul de Agrement Cozia


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea anunță că, în parteneriat cu Filiala Vâlcea a Crucii Roșii, au desfășurat cea de-a patra ediție a proiectului „Sanitarii pricepuți”. Evenimentul s-a desfășurat în Centrul de Agrement Cozia.

Cum s-a desfășurat concursul?

Echipajele clasate pe primele trei locuri în urma desfășurării concursului „Sanitarii pricepuți”, atât la gimnaziu cât și la liceu, au beneficiat de un curs de prim-ajutor susținut de voluntari ai Crucii Roșii Vâlcea, în cadrul Centrului de Agrement Cozia. Acest curs pregătește tinerii câștigători pentru etapa națională, care se va desfășura la sfârșitul acestei luni.
„Tinerii au experimentat acordarea primului ajutor până la sosirea ajutoarelor calificate în caz de pierdere a cunoștinței, stop cardio-respirator, hemoragii, luxații, entorse, fracturi, arsuri în caz de electrocutare sau insolație, înec sau sufocare cu corp străin. Serile și le-au petrecut organizând jocuri specifice și socializând. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a asigurat cazarea și masa pentru cei 35 de participanți, iar Crucea Roșie Filiala Vâlcea a oferit diplome participanților. Proiectul s-a bucurat de un real succes, tinerii exprimându-și dorința de a mai participa la acest gen de activități”, se arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.