Sâmbătă și duminică, trei evenimente la Teatrul Anton Pann


În această sâmbătă de 14 decembrie, de la ora 19.00, vă reamintim că în Sala Mare a Teatrului Anton Pann va avea loc „Crăciunul Președintelui”, un spectacol caritabil organizat în vederea strângerii de fonduri pentru Robert, un copil din Vâlcea cu probleme grave de sănătate. Cu ajutorul dumneavoastră, a celor care veți participa la spectacol, organizatorii speră că vor reuși să strângă suma de 5.000 de euro pentru ca micuțul Robert să ajungă în Rusia pentru a-și trata afecțiunea. Este vorba despre boala Norrie Disease – NDP, o boală extrem de rară în lume, Robert fiind al doilea caz diagnosticat în România.

Vernisaj de pictură înainte de „Crăciunul Președintelui”

Dar, înainte de spectacol, la ora 18.45, cei care vor veni pentru a susține această cauză nobilă vor asista la vernisajul unei expoziții de pictură, ce poartă semnătura Aureliei Sanda. Artistă din tânăra generaţie, Aurelia Sanda se face cu siguranţă remarcată în orice context expoziţional printr-un interesant şi personal mixaj de figurativ, ornamental şi abstract. Lucrările prezentate se bazează în mai mare măsură pe desen, ceea ce nu împiedică însă paleta reţinută, sobră, caracteristică Aureliei, bogată în griuri colorate şi nuanţe de pământ să transmită trăirea artistei și punerea unor sentimente pe simeze. Această expoziție face parte din proiectul cultural realizat de Teatrul Anton Pann în parteneriat cu Uniuniea Artiştilor Plastici din România, Filiala Vâlcea, proiect care se intitulează atât de sugestiv „La fără un sfert”. Aurelia Sanda este cel de al treilea artist plastic al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Vâlcea care expune pe simezele Teatrului Anton Pann, după Gheorghe Dican și Petti Velici.

Sâmbătă dimineața – spectacol pentru copii

Tot în această sâmbătă, dar de la ora 11.30, cei mici se pot bucura de întâlnirea cu Moș Crăciun, în cadrul spectacolului „O poveste de iarnă” de Maria Gornic. Este vorba despre un spectacol în care cu siguranță veți reuși să intrați în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă. Mânuitori marionete: Viorica Stamate, Felicia Ștefan, Mioara Dospina, Marinela Tătaru, Cristian Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea. Voci: Iulia Antonie, Doru Zamfirescu, Cătălin Vieru, Romul Moruțan, Viorica Stamate, Marina Muntean și Olimpiu Blaj.
Duminică, pe 15 decembrie, sunteți invitați din nou la teatru pentru ultima reprezentație din acest an pe scena Teatrului Anton Pann a spectacolului „Crăciunul Președintelui” de Pascal Bruckner, regia Chris Simion Mercurian. Aceasta se va mai juca doar în această duminică de decembrie, de la aceeași oră 19.00. Deja mai mult de trei sferturi din locuri s-au ocupat. Merită să fim prezenți și la acest spectacol în care vom auzi una din replicile spuse de Președinte, de actorul Tavi Costin – „Ce bine e să fii bun în Ajun de Crăciun”. Aplauzele dumneavoastră vor fi rasplata pentru talentații actori ai Teatrului Anton Pann care v-au încântat cu diverse roluri în nenumărate spectacole. O altă reprezentație, tot în acest an, va avea loc pe 21 decembrie la Teatrul Metropolis din București.
Poftiți la teatru!
• Daniela ȘTEFĂNESCU