Sâmbătă, DOI SCRIITORI DE FORȚĂ își prezintă cărțile în orașul dintre vii


Restaurantul Paradis din municipiul Drăgășani (strada Pieții, nr. 2) va fi sâmbătă, 18 iunie 2022, cu începere de la orele 11.00, gazdă pentru un eveniment cultural ce se anunță deosebit de interesant pentru frumoasa urbe din sudul județului nostru. După o perioadă de restricții (este vorba despre cunoscutele restricții impuse de autorități pentru stăvilirea pandemiei de Coronavirus), Caravana Culturală „Citiți românește!» pornește din nou la drum și poposește în orașul în care s-a născut marele scriitor interbelic Gib I. Mihăescu.
Va fi o sărbătoare culturală pentru iubitorii de cuvânt scris din orașul dintre vii, așa cum este numit Drăgășaniul, capitală dintotdeauna a sudului județului nostru. Asta pentru că aici se va desfășura o reuniune a iubitorilor de literatură în organizarea Asociației Culturale „Curierul de Vâlcea”, Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, în colaborare cu Asociația „Rusidava Culturală”.
Reputații scriitori Ioan Barbu (Râmnicu Vâlcea) și Costel Nedelcu (București), doi scriitori de forță, vor prezenta în fața cititorilor două cărți de excepție. Ioan Barbu va prezenta schița monografică „Un Ragaiac interbelic. Gib I. Mihăescu”, iar Costel Nedelcu va prezenta volumul de nuvele „Violetta de Sadova”.
Și-au anunțat prezența la această dublă lansare de carte personalități din mediul cultural local și național, dintre care îi putem aminti pe:
• prof. univ. dr. Octavia Nedelcu – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București;
• Daciana Floroiu și Ileana Cojocaru – nepoatele lui Gib I. Mihăescu;
• Emil Lungeanu – scriitor, critic literar, de la revista „Luceafărul de dimineață” a Uniunii Scriitorilor din România;
• prof. dr. Mihaela I. Rădulescu – critic literar;
• prof. Emil Pădurețu – director adjunct la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea;
• prof. ing. Marian Ghiță – managerul Bibliotecii Muncipale Curtea de Argeș;
• conf. univ. dr. Remus Grigorescu – managerul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea.
Moderatorul întâlnirii culturale va fi poetul Marian Bărăscu.