Să fie aceasta soluția!? Căminul din Bălcești, supus unei simulări de reorganizare


Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a avut o întâlnire cu toți factorii de decizie și implicați în situația Căminului de bătrâni din Bălcești. Deși problema este subsidiară Instituției Prefectului, întâlnirea a fost una în care au fost implicați toți factorii de răspundere.

„Dacă la prima dezbatere, toate părțile mergeau pe direcții diferite, recent s-a mai făcut un pas în față. Atunci se vorbea de hotărâri ale Consiliului Local, primarul nu era de acord, apoi s-a pus problema închiderii centrului. Nici asta n-a trecut. Ca atare, am mers pe soluția simulării unei reorganizări, soluția dată de Curtea de Conturi. Se va avea în vedere funcționarea anumitor posturi, numărul limitat de beneficiari”, a precizat prefectul Florian Marin.

 

Beneficiarii, abandonați de familii

 

În opinia reprezentantului Guvernului în teritoriu, o altă problemă o constituie indiferența aparținătorilor beneficiarilor de la Bălcești, oameni practic abandonați în cămin. „Unii i-au abandonat. Se va discuta cu toți aparținătorii care trebuie să înțeleagă și să vină în întâmpinarea beneficiarului, să-și aducă un aport. Problema nu se rezolvă doar de la Centru”, a declarat prefectul de Vâlcea.

O altă propunere este ceea de a lua legătura cu administrațiile publice locale de unde provin beneficiarii. Și acestea trebuie să-și sprijine cetățenii.