RUTIERII AU IEȘIT DIN BIROURI și au mers în două școli din județ


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară au desfășurat, în data de 19 septembrie 2023, activități preventive-informative pe pe linie de educație rutieră la Școlile Gimnaziale din comunele Sălătrucel și Berislăvești. În cadrul acestei activități au fost prezente aproximativ 185 de persoane, respectiv cadre didactice și elevi.

Cum s-au desfășurat activitățile?

„Elevilor le-au fost prezentate laboratorul de educație rutieră, precum și dotarea acestuia, aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri. Minorii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, mopedele, trotinetele electrice sau motocicletele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă. Pe parcursul activității, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun/microbuze școlare”, au informat polițiștii vâlceni.

Prevederile Legii Anastasia, expuse elevilor din Sălătrucel și Berislăvești

„De asemenea, în fața elevilor au fost prelucrate prevederile Legii Anastasia prin care s-a reglementat faptul că persoana care, aflată sub influența alcoolului, a substanțelor interzise sau fără permis de conducere, provoacă un accident soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsită cu pedeapsa închisorii, cu executare”, se mai arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea.