Ruşine în Zăvoi! CSM nu a fost în stare să învingă „lanterna roşie”


csm9Deşi au pornit cu gânduri mari la startul acestui sezon, susţinând că ţintesc promovarea, declaraţiile pompoase oferite de oficialii şi jucătorii de la CS Municipal nu prea au nimic de-a face cu realitatea din Seria Vest a ligii secunde de fotbal. Asta pentru că echipa noastră a avut un început slab de campionat, nivelul fotbalului practicat de elevii antrenorului Erik Lincar părând să se înrăutăţească de la un meci la altul. Vâlcea s-a chinuit în primele două etape, cu două adversare nu tocmai de speriat, Şoimii Pâncota şi CS Mioveni. S-au scos atunci două puncte, municipalii marcând o singură dată. A urmat apoi singurul meci cu al cărui rezultat ne putem mândri în acest sezon, victoria cu 1-0 în faţa Politehnicii Timişoara. Şi atunci cele trei puncte au venit la capătul unui joc chinuit, în care greşelile elevilor lui Lincar s-au împletit cu cele ale arbitrului de centru, Vâlcea marcând în cele din urmă, pe final de joc, din lovitură de la unsprezece metri. Iar evoluţiile următoare ale echipei noastre şi, mai ales, rezultatele din ultimele două partide de campionat ne indică mai degrabă faptul că CS Municipal se luptă pentru evitarea retrogradării decât pentru promovarea în Liga I. În urmă cu zece zile, Vâlcea a „capotat” pe terenul reşiţenilor de la Metalul, rossonerii impunându-se destul de clar, scor 2-0.
Însă ultima „pleaşcă” pe faţa suporterilor vâlceni care încă mai cred în promovarea echipei noastre (la finalul acestui sezon, nu peste decenii) a venit ieri! Chiar dacă toate auspiciile erau favorabile echipei noastre înaintea „derby-ului” cu ultima clasată din Seria Vest, municipalii parcă s-au încăpăţânat să nu îşi facă fericiţi suporterii. Destul de modeşti, orădenii de la FC Bihor veniseră la Vâlcea chitiţi să plece cu un punct. Oricum, planul jucătorilor pregătiţi de un fost antrenor din Zăvoi, Alexandru Pelici, însemna cam mult, ţinând cont că, după primele patru etape, ei acumulaseră doar un punct. Ca de obicei, vâlcenii au arătat că ştiu şi pot să ţină de minge, reuşesc să paseze frumos, se apropie periculos de careul advers, trag la poartă, însă goluri.. ioc. Codin, Briceag, Neagu şi Pârvulescu au dat startul ocaziilor ratate în disputa cu orădenii. Asistând parcă la un deja-vu după meciul pierdut în Cupa României cu CSMS Iaşi, puţinii spectatori veniţi ieri în Zăvoi au văzut cum echipa noastră s-a chinuit mult, dar în zadar. Fotbaliştii lui Alexandru Pelici s-au baricadat în defensivă şi au jucat la trecerea timpului. Pe parcursul primei reprize, orădenii au avut o singură ocazie mai de Doamne-ajută, atunci când Letan a trimis un balon la înălţime, mingea fiind respinsă de un fundaş vâlcean.
Nici după revenirea de la vestiare aspectul jocului nu s-a modificat prea mult. Vâlcea a dat în continuare „tonul”, însă dominarea fotbaliştilor lui Erik Lincar a fost cât se poate de sterilă, la mijlocul terenului. Antrenorul echipei noastre, aflat la ultima etapă de suspendare, a încercat să impulsioneze atacul în minutul 64. Atunci, fundaşul Cucui i-a lăsat locul atacantului N’Kongue. Chiar şi aşa, cu Oradea masată aproape o jumătate de oră în propria jumătate de teren, Vâlcea nu a fost în stare să înscrie. Cele mai importante ocazii apărute pe parcursul reprizei secunde au fost semnate de Calcan, Briceag şi Codin (până să fie schimbat, în minutul 82). Erik Lincar ne-a dovedit încă o dată că are fler la schimbări, însă ultimii doi jucători intraţi au fost trădaţi de greşelile la finalizare sau de intervenţiile extraordinare ale portarului Fildan. Aşa s-a întâmplat în apropierea minutului 90, când Ovidiu Mihai a ratat intercepţia unui balon în apropierea porţii adverse, dar mai ales în minutul 93, când Iordache a şutat periculos din afara careului mare orădean, goalkeeper-ul oaspeţilor salvând un punct mare pentru echipa sa, la ultima fază a întâlnirii. Ar mai fi de adăugat faptul că în partida de ieri, Lincar nu s-a putut baza pe patru jucători destul de importanţi din angrenajul formaţiei noastre. Este vorba despre Geantă, Câju, Coman şi Stancu.
Partida s-a încheiat cu o remiză „albă”, rezultat care nu poate face deloc cinste echipei noastre, mai ales că oaspeţii ocupă ultima poziţie în clasamentul Seriei Vest din liga secundă. În urma acestui semieşec, formaţia noastră acumulează şase puncte în clasament, rămâne pe poziţia a cincea, însă la numai câteva „lungimi” în faţa grupărilor din partea inferioară a ierarhiei. În runda viitoare, municipalii vor avea parte de un meci destul de dificil, pe terenul sătmărenilor de la Olimpia. Partida va avea loc sâmbătă, 4 octombrie, în cadrul etapei a VI-a.

Caseta tehnică

CS Municipal Râmnicu Vâlcea: D. Popescu – Samson, Cucui, Pârvulescu, Briceag – Munteanu, Stoica (C), Ov. Popescu – Neagu, Calcan şi Codin. Antrenor Erik Lincar.
FC Bihor Oradea: Fildan – Letan, Pascariu, Lazăr (C), Lupu – Haş, Străuţ, Lukacs, Speroni – Pop şi Dobrescu. Antrenor Alexandru Pelici.
Arbitri: Teodora Albon (Cluj Napoca) – central; Dragoş Mihai Iliescu (Craiova) şi Andra Simona Hiticaş (Cluj Napoca) – asistenţi.

Rezultatele etapei a V-a

Metalul Reşiţa – Poli Timişoara 2-0
Ciucă ’26, Buhăescu ’65
Şoimii Pâncota – FC Olt Slatina 0-0
Fortuna P. Câmpina – Unirea Târlungeni 2-1
Munteanu ’62, Chipirliu ’63 / Şerban ’26
CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor Oradea 0-0
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 1-0
Vintilă ’90 (p)
FC Caransebeş a stat

Programul etapei a VI-a

Vineri, 3 octombrie, ora 11.00
Unirea Târlungeni – Şoimii Pâncota
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 11.00
Olimpia S. Mare – CSM Rm. Vâlcea
FC Bihor Oradea – Metalul Reşiţa
FC Olt Slatina – CS Mioveni
FC Caransebeş – Fortuna P. Câmpina
ACS Poli Timişoara va sta

Clasament Seria Vest: Metalul Reşiţa 13p, Fortuna Poiana Câmpina 10p, ACS Poli Timişoara 9p, CS Mioveni 8p, CSM Râmnicu Vâlcea 6p, FC Caransebeş 5p, Unirea Târlungeni 4p, Olimpia Satu Mare 3p, FC Olt Slatina 3p, Şoimii Pâncota 3p şi FC Bihor Oradea 2p.
* primele şase formaţii se califică în play-off