Reşiţa „a furat” invincibilitatea municipalilor


csm_cluj

• Metalul – CSM 2-0 (Neagoe ’57, Buhăescu ’59)

Sâmbătă, la Reşiţa, fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Erik Lincar au evoluat în ceea ce poate fi numit derby-ul orgoliilor din Seria Vest. Partida dintre Metalul şi CS Municipal a contat pentru etapa a IV-a din cadrul ligii secunde de fotbal. Ajuns la cea de-a cincea confruntare, duelul dintre cele două formaţii s-a încheiat de această dată cu victoria gazdelor de la Metalul. Deşi au evoluat destul de curajos, vâlcenii dominând prima repriză a întâlnirii, aceştia nu au reuşit să marcheze atunci când şansa părea că le surânde în faţa porţii adverse. S-a întâmplat în minutul 11, când portarul gazdelor, Zimmermann a degajat greşit, tânărul atacant Andreas Calcan a recuperat balonul şi a pasat francezului Chris N’Kongue. Din păcate însă, de la mică distanţă, atacantul de culoare a trimis balonul peste transversala reşiţenilor. O situaţie asemănătoare s-a petrecut în minutul 17. Fundaşul central Cătălin Pârvulescu a trecut pe lângă deschiderea scorului, în urma unei execuţii spectaculoase din semifoarfecă, balonul ducându-se peste poarta metaliştilor.

Duelul foştilor stelişti Opriţa şi Lincar a fost câştigat de primul dintre aceştia

Chiar dacă au fost dominaţi teritorial în multe momente, reşiţenii au fost cei care au deschis până la urmă scorul. S-a întâmplat în minutul 57 al întâlnirii, atunci când Andrei Neagoe (fost jucător la vechea echipă CS Municipal) a transformat o lovitură de la unsprezece metri. Penalitatea dictată împotriva formaţiei noastre a survenit ca urmare a unui fault evident comis de către acelaşi fundaş Cătălin Pârvulescu. Peste numai două minute, Buhăescu de la gazde a scăpat în poziţie de unu la unu cu portarul vâlcean Popescu. Atacantul reşiţenilor nu a dat greş din interiorul careului mare municipal, trimiţând balonul pentru a doua oară în plasa porţii elevilor fostului stelist Lincar. În zadar au încercat aceştia din urmă să revină în ecuaţia partidei, metaliştii unui alt fost stelist, Daniel Opriţa, ştiind foarte bine să conserve avantajul de două goluri. 2-0 a fost de altfel şi scorul cu care s-a încheiat duelul orgoliilor din Valea Domanului, Reşiţa reuşind să se menţină astfel în confortabilul „fotoliu” de lider al Seriei Vest, cu 10 puncte acumulate. Următoarea clasată este ACS Poli Timişoara, cu 9 puncte. Reamintim că echipa din Banat a fost învinsă, săptămâna trecută, pe stadionul din Parcul Zăvoi.
De partea cealaltă, pentru CS Municipal, eşecul suferit la Reşiţa a fost primul din această stagiune. Cele trei puncte pierdute pe terenul liderului din Valea Domanului nu costă însă echipa noastră pierderea unor poziţii în clasament. Chiar dacă au acumulat numai cinci puncte până în prezent, municipalii lui Erik Lincar rămân pe treapta a cincea a clasamentului Seriei Vest.

Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Popescu – Deaconescu, Pârvulescu, Cucui, Briceag – Popescu, Stoica, Geantă – N’Kongue, Calcan şi Codin. Antrenor Erik Lincar.
Metalul Reşiţa: Zimmermann – Cristian, Popescu, Ciobanu, Aniţoiu – Vasile, Enescu, Feher, Manole – Buhăescu şi Neagoe. Antrenor Daniel Opriţa.

Rezultatele etapei a IV-a

Poli Timişoara – FC Caransebeş 2-1
Olimpia S. Mare – Şoimii Pâncota 3-1
Metalul Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea 2-0
FC Olt Slatina – Fortuna P. Câmpina 1-1
FC Bihor Oradea – CS Mioveni 0-1
Unirea Târlungeni a stat

Urmează două meciuri dificile pe parcursul acestei săptămâni
La numai câteva zile trecute de la eşecul suferit la Reşiţa, fotbaliştii lui Erik Lincar vor avea de susţinut un alt joc extrem de dificil. Este vorba despre confruntarea din şaisprezecimile de finală ale Cupei României. În această fază a competiţiei, programată într-o singură manşă, municipalii îşi vor măsura puterile cu prim-divizionara CSMS Iaşi. Partida aşteptată cu maxim interes de către microbiştii vâlceni va avea loc marţi, cu începere de la ora 16.00, pe stadionul din Parcul Zăvoi. Ulterior, cu prilejul etapei a V-a din Seria Vest a ligii secunde, elevii lui Lincar se vor lupta pentru puncte cu orădenii de la FC Bihor. Acest ultim joc este programat sâmbăta viitoare, cu începere de la ora 11.00, tot pe arena din Râmnic.