Remiza cu Satu Mare a scos Vâlcea din „zona” de play-off


• echipa noastră are mare nevoie de maxim de puncte în meciul din etapa viitoare de la Slatina

Așa cum vă informam în numărul de ieri al publicației noastre, rezultatul de egalitate consemnat sâmbătă în partida dintre CSM Râmnicu Vâlcea și Olimpia Satu Mare (scor 2-2) nu a venit tocmai bine pentru conducerea echipei noastre. Gruparea sprijinită financiar de Primăria Râmnicului pornea drept favorită în jocul la care facem referire, însă evoluția modestă a elevilor antrenorului Alexandru Pelici a făcut ca CSM să smulgă doar un punct. Astfel, acest rezultat, coroborat cu retragerea din competiție a prahovenilor de la Fortuna Poiana Câmpina a făcut ca echipa noastră să ajungă din nou pe un loc care nu permite accederea în play-off-ul Seriei Vest. Cu 18 puncte la activ, CS Municipal ocupă locul șapte în clasament, fiind prima de sub „linie”.

Pelici: „Lupta pentru play-off se va purta până la final”

Totuși, antrenorul de la CS Municipal, Alexandru Pelici, rămâne optimist în privința șanselor pe care formația noastră le are pentru calificarea la turneul final al celor mai bune șase echipe ale Seriei Vest. La conferinţa de presă organizată după încheierea partidei de sâmbătă, antrenorii celor două formaţii, Alexandru Pelici şi Tibi Csik au ajuns la concluzia că remiza a fost echitabilă după modul de desfăşurare a ostilităţilor. „În repriza secundă am pus mai multă presiune pe adversar şi am reuşit să revenim în joc. În pare rău de faptul că am primit destul de uşor cele două goluri în prima repriză. Una peste alta consider că este un rezultat echitabil. Am întâlnit o echipă bună, care se luptă ca şi noi pentru calificarea în play-off. Este posibil să depindem de jocul rezultatelor la finalul campionatului regulat. Iar din acest punct de vedere trebuie să recunoaştem că Satu Mare se află în avantaj, dat fiind faptul că are un joc în plus de disputat faţă de noi. Însă, aşa cum am mai spus şi în alte rânduri, lupta pentru play-off se va purta până la final. Credem în şansa noastră şi ne vom lupta în fiecare meci pentru a scoate maximul de puncte. Îmi pare rău că nu am câştigat, mai ales că repriza secundă o pot trece la capitolul plusuri pentru echipa noastră. Oricum, cei care au venit la stadion au văzut un meci frumos, cu patru goluri, şi până la urmă asta contează cel mai mult în fotbal”, a încheiat optimist antrenorul de la CS Muncipal.

Rezultatele etapei a XVII-a

Metalul Reșița – FC Bihor Oradea 1-0
Szabo ’62
CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare 2-2
Neagoe ’25, Onyeka ’73 / Faur ’27, Rus ’38
CS Mioveni – FC Olt Slatina 0-1
Curtuiuș ’88
Șoimii Pâncota – Unirea Târlungeni 0-4
Dâlbea ’38 ’58 ’68, Mircescu ’90
ACS Poli Timișoara
Fortuna Câmpina – FC Caransebeș 0-3*
*meci decis la „masa verde”

Programul etapei a XVIII-a

Sâmbătă, 7 martie, ora 11.00
FC Olt Slatina – CSM Rm. Vâlcea
FC Bihor Oradea – ACS Poli Timișoara
Olimpia S. Mare – Metalul Reșița
FC Caransebeș – Șoimii Pâncota
Unirea Târlungeni – CS Mioveni
Clasament: ACS Poli Timişoara 33p, Metalul Reşiţa 32p, Unirea Târlungeni 25p, FC Olt Slatina 24p, CS Mioveni 24p, Olimpia Satu Mare 20p, CSM Râmnicu Vâlcea 18p, FC Bihor Oradea 14p, Şoimii Pâncota 12p şi FC Caransebeş 10p. Fortuna Poiana Câmpina s-a retras din competiţie.