Râmnicul pierde un consilier local


Sâmbătă, Delegaţia Permanentă a ALDE – Filiala Vâlcea a decis cu unanimitate de voturi să-i retragă sprijinul politic consilierului municipal Eduard Vîrlan şi să-l excludă din formaţiune, această decizie fiind adoptată în conformitate cu statutul şi codul etic al partidului.
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții ALDE anunță că, la punctul III, alineatul 9, din Codul Etic al formațiunii, se specifică faptul că „membrii ALDE și/sau organele/structurile ALDE au obligația de a nu critica sau denigra, nici în public, nici într-un mod în care ar putea ajunge la cunoștința publicului, pe președintele partidului sau pe persoanele din organele de conducere ale partidului sau pe colegii lor”. De asemenea, aceeași sursă precizează că „Articolul 18, litera c, din Statutul ALDE spune că sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor se poate aplica dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele”.

De unde i s-a tras lui Vîrlan?

Hotărârea care îl scoate pe Edi Vîrlan din CL Râmnicu Vâlcea a fost luată după ce, în presa locală, „au apărut articole negative la adresa organizaţiei şi a liderului acesteia, având ca sursă o ieşire total nepotrivită a consilierului, pe holurile unui post de televiziune local”, după cum anunță oficialii ALDE Vâlcea. De asemenea, aceeași sursă mai precizează cum că „lui Eduard Vârlan i s-a oferit şansa să dezmită declaraţiile pe care jurnaliştii le-au făcut publice, cu atât mai mult cu cât acestea nu aveau niciun suport real, dar s-a eschivat”.
De amintit și faptul că în funcția de consilier pe care Edi Vîrlan o deținea în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea va fi promovat Daniel Condescu, „unul dintre tinerii de bază ai filialei județene”, după cum îl numesc reprezentanții ALDE Vâlcea. Formațiunea politică are trei funcții de consilieri locali, celelalte două fiind deținute de către Remus Grigorescu și Ionuț Nuică.