Primarul interimar Gigi Matei îi răspunde deputatului Romeo Rădulescu: „Locurile de veci din Cimitirul Cetăţuia se vor suplimenta cu peste 120 de amplasamente”


matei_gigi radulescu_romeo2

Ca urmare a unor recente atacuri ale deputatului Romeo Rădulescu (foto dreapta) la adresa Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, pe tema locurilor de veci şi a realizării de noi cimitire, precizez că municipalitatea a avut şi are în vedere acest aspect, făcând toate demersurile necesare pentru rezol­va­rea situaţiei. Informez, pe aceas­tă cale, că un prim rezultat al acestor acţiuni constă în suplimen­tarea locurilor de veci din Cimitirul Cetăţuia cu peste 120 de ampla­samente, ca urmare a dezafectării unei conducte de apă şi, implicit, a dispariţiei zonei de protecţie afe­rente. În ritmul actual de ocupare a locurilor de veci, se estimează că acestea vor fi suficiente pentru un an întreg.
În ceea ce priveşte construirea unui nou cimitir, îl invit pe domnul deputat să acorde mai multă atenţie iniţiativelor Primăriei municipiului: dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat, pro­babil, că noul cimitir de la Râureni va fi amplasat în vecinătatea târgului (şi nu lângă fosta groapă de gunoi), evident nici distanţa de 8 km invocată nemaifiind reală.
Cât priveşte realizarea unui cimitir în zona Goranu-Feţeni, la capătul unui drum lung şi în pantă, dificil de parcurs cu maşina – pe timpul iernii şi pietonal – pe tot cuprinsul anului, opiniile locuitorilor oraşului, atât cei din zonă, cât şi cei din oraş, au rămas aceleaşi ca la momentul la care domnului deputat, pe atunci primar, i-a venit această nefericită idee: sunt împotrivă!
Folosesc această oportunitate pentru a-i informa pe râmniceni (şi pe domnul deputat, în acelaşi timp) că dialogul început cu ÎPS Varsa­nufie avansează constant şi că, în scurt timp, el se va concretiza prin realizarea unui alt nou cimitir, în Ostroveni, în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului.

Gigi Matei,
Primar interimar