Primăria Râmnicului, bună de plată


• municipalitatea este obligată să plătească peste 400.000 de lei în urma unei hotărâri judecătorești

Ieri dimineață, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Râmnicului au făcut cunoscut conținutul unei sentințe judecătorești. Pe 16 mai, Judecătoria Râmnicului s-a pronunțat în Dosarul 4997/288/2015 referitor la reclamația pe care SC SOCOM SA o depusese împotriva primăriei municipiului și a asociațiilor de proprietari de la trei blocuri situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu, peste stradă de Liceul Tehnologic „Oltchim”. Concret, reprezentanții societății comerciale solicitau terenul aflat între cele trei blocuri (transformat în parcare de administrația locală), inclusiv daunele financiare pentru lipsa de folosință a terenului.
Instanța a considerat că dreptatea se află de partea reprezentanților firmei și a obligat Primăria Râmnicului să achite suma de 393.900 lei pentru lipsa de folosință a terenului în ultimii trei ani, precum și 26.440 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. De asemenea, soluția Judecătoriei Râmnicului obligă primăria să scoată asfaltul din parcarea aflată între blocuri; în caz contrar lucrarea putând fi executată de societatea reclamantă, însă tot pe cheltuiala primăriei și a celor trei asociații de proprietari din zonă.

Care a fost poziția primăriei în acest caz?

Prin intermediul comunicatului de presă la care am făcut referire, Primăria Râmnicului își transmite poziția referitor la acest verdict al instanței: „Printr-o soluţie care frizează absurdul, instanţa de judecată impune locatarilor din zonă să nu mai poată ieşi din blocuri decât călcând pe proprietatea privată a SC SOCOM SA, nemaivorbind de faptul că accesul maşinilor de intervenţii într-o situaţie de urgenţă majoră este restricţionat de încălcarea unei proprietăţi private. În aceste condiţii, Primăria Râmnicu Vâlcea va demara imediat lucrările de scoatere a asfaltului dintre blocurile 225, 50 şi 300, transformând astfel, pentru că aşa a crezut de cuviinţă un magistrat, parcarea din zonă într-un loc viran. Totodată, vom delimita proprietatea privată a SC SOCOM SA de cea publică, astfel încât locuitorii din zonă să ştie cine se face responsabil de condiţiile de care se vor «bucura» după punerea în aplicare a acestei soluţii judecătoreşti”.