Prefectul Florian Marin impune noi reguli


Reprezentantul Guvernului în teritoriu a schimbat mersul lucrurilor în desfășurarea ședințelor prefecturale. Astfel, la fiecare ședință se va vorbi despre ce măsuri au fost luate la anterioarele întâlniri, ce s-a rezolvat și ce mai trebuie făcut.
„Următoarea ședință a Colegiului Prefectural, ca și la proxima ședință de Dialog Social, va începe discutându-se despre ce s-a stabilit la întâlnirile anterioare, ce s-a făcut și ce nu. Toți votează și după ce pleacă nu se mai face nimic. Vom trece, așadar, în registru, tot ce s-a făcut data trecută”, a precizat prefectul Florian Marin.

Bică, Berechet și Ciaușescu, la raport

Ultimele discuții s-au îndreptat către mediul școlar, mai precis către ghiozdanele încărcate ale copiilor. Tocmai de aceea, prefectul de Vâlcea, Florian Marin, a dorit să știe dacă s-au luat ceva măsuri din acest punct de vedere. Ca răspuns, șefa învățământului vâlcean, Andra Bică, a precizat că vor fi adoptate măsuri specifice la începutul anului școlar, nu în această perioadă de vacanță. Totuși, prefectul n-a fost mulțumit în totalitate de răspuns, din moment ce a decis ca, până la întâlnirea din toamnă, să intre-n posesia listei cu măsurile propuse de conducerea Inspectoratului Școlar Vâlcea privind greutatea ghiozdanelor elevilor.
La rândul lor, privind păstrarea ordinii și liniștii publice în zona centrală a Râmnicului, mai precis pe lângă mall-ul din centru, șefii Poliției Vâlcene și ai Jandarmeriei, cms. șef Bogdan Berechet, respectiv lt. col. Grigore Ciaușescu, au precizat care a fost măsurile întreprinse.