Polițiștii vâlceni au efectuat controale peste controale


• în Râmnic, amenzile s-au ridicat la peste 12.000 de lei
Zilele trecute, polițiștii vâlceni au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică. În acest sens, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare cumulată de peste 12.000 de lei, au reținut șase permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Acțiuni și în sudul județului

De asemenea, oamenii legii au acționat pentru atingerea unor scopuri similare și în localități din sudul județului nostru. Polițiștii din cadrul Secției 11 Rurală Zătreni au fost prezenți pe raza comunelor Zătreni, Tetoiu, Roşiile, Grădiştea, Livezi și Lăcusteni. Și aici au fost descoperite nereguli, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, a căror valoare cumulată s-a cifrat la 4.000 de lei.

 

Încă un transport ilegal de lemne, «interceptat» de oamenii legii
• infracțiunea a fost depistată pe raza comunei Budești
Apropierea sezonului rece face ca transporturile ilegale de material lemnos să devină tot mai frecvente pe drumurile din județul nostru. Polițiștii sunt, însă, de cele mai multe ori la datorie, reușind să îi depisteze pe cei care se pretează la astfel de acte. Recent, pe raza comunei Budești, polițiștii Secției 2 Rurală Milcoiu au confiscat 1.40 metri cubi de material lemnos, pentru care nu existau documente justificative.
Astfel, oamenii legii au depistat un bărbat, cu vârsta de 42 de ani și domiciliul în comuna Vlădești, care transporta această cantitate de lemn, cu ajutorul unei autoutilitare. După verificări, s-a constatat că bărbatul nu avea documente care să justifice transportul materialului lemnos. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. În plus, a fost dispusă confiscarea materialului lemnos transportat ilegal.

Doi șoferi împătimiți ai alcoolului s-au ales cu dosare penale
Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii vâlceni fac cunoscut faptul că, nu mai departe de zilele trecute, alți doi șoferi din județul nostru s-au ales cu dosare penale pentru o cauză comună și des întâlnită pe drumurile Vâlcii: conducerea unor autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.
Mai întâi, poliţiştii rutieri din Horezu au depistat în trafic, un bărbat, cu vârsta de 53 de ani, domiciliat în comuna Măldărești, care conducea un autoturism pe raza orașului, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Ulterior, polițiștii râmniceni au oprit în trafic, pe raza municipiului, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, cu vârsta de 43 de ani, care avea o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul în cauză nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Polițiștii din Sutești au aplicat amenzi în valoare de 9.000 de lei
Recent, polițiștii Secției 3 Rurală Sutești au efectuat o acțiune pe linie economică, aplicând sancțiuni a căror valoare cumulată s-a ridicat la valoarea de 9.000 de lei. Oamenii legii au acționat pe raza comunelor Şuşani, Mădulari, Pesceana şi Glăvile, fiind verificate, prin sondaj, unsprezece entităţi juridice ce aveau ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul. Au fost depistate mai multe nereguli, în unele locuri fiind descoperite inclusiv produse cu termenul de valabilitate expirat. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale destul de «consistente».