Polițiștii vâlceni au dat iama peste braconieri


• mai mulți bărbați s-au ales cu dosare penale
În week-end-ul prelungit de 1 mai, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Vâlcea, alături de cei ai orașului Bălcești, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au fost foarte activi. Aceștia au efectuat trei percheziții domiciliare, acțiunile vizând împiedicarea braconajului cinegetic, precum și depistarea unor infracțiuni cu privire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cum au decurs activitățile?

Din informațiile transmise presei de către oamenii legii aflăm că acțiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti. În cauză sunt cercetaţi trei bărbaţi, suspectați de comiterea unor infracțiuni legate de braconajul cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate următoarele obiecte: un dispozitiv de sertizat cartuşe de vânătoare, un dispozitiv de confecţionat alice si proiectile metalice, o matriţă folosită pentru turnarea materialelor metalice, patru trofee de mistreţ si un proiector. Faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile”. Se arată în comunicatul de presă transmis pe această temă.
Polițiștii mai fac cunoscut și faptul că, inițial, doi dintre bărbații care sunt acum cercetați au fost descoperiți în timp ce braconau pe un fond de vânătoare situat în comuna Ghioroiu: „Poliţiştii şi-au declinat calitatea şi le-au solicitat celor doi bărbaţi să se oprească în vederea controlului. Aceştia nu s-au conformat solicitărilor şi au fugit în direcţii opuse. Pentru prinderea lor a fost folosit armamentul din dotare, unul dintre ofiţerii de poliţie trăgând două focuri de armă, în plan vertical. La faţa locului, asupra celor doi bărbaţi, ambii din comuna Tălpaş, judeţul Dolj, au fost găsite două arme de vânătoare letale, confecţionate artizanal, fără nicio inscripţie, cu cartuşe pe ţevi, fiind pregătite de folosire. Totodată, asupra acestora au fost găsite mai multe cartuşe de vânătoare calibrul 16”.
Cât privește cel de-al treilea bărbat, acesta a fost depistat în timp ce bracona cu ajutorul unui topor: „De asemenea, poliţiştii au mai depistat pe fondul de vânătoare un al treilea bărbat, de 26 de ani, din municipiul Craiova. Asupra lui au fost găsite un topor, o frânghie din material textil şi patru saci din plastic”.