Polițiștii rutieri, din nou la datorie


Recent, oamenii legii din județul nostru, cu atribuțiuni în domeniul rutier, au desfășurat noi activități specifice pe drumurile din județul nostru. Astfel, în urma acțiunilor, au fost depistați din nou, în trafic, șoferi care se urcaseră la volan deși se aflau sub influența alcoolului și aveau dreptul de a conduce suspendat.
În Râmnicu Vâlcea, polițiștii au oprit, în trafic, pe străzile din municipiu, un tânăr cu vârsta de 21 de ani, domiciliat în Drăgășani. În urma verificării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/L alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus ulterior la spital, în vederea recoltării de probe biologice.
În Lăpușata, polițiștii Secției 8 Rurală au oprit în trafic, pe raza comunei, un autoturism ce era condus de către un bărbat cu vârsta de 41 de ani și domiciliul în Lăpușata. După verificările de rigoare ale documentelor și a interogării bazelor de date, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.
De asemenea, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au depistat în trafic, pe raza municipiului, un bărbat cu vârsta de 44 de ani, domiciliat în comuna Vlădești, care avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Prin intermediul unui comunicat de presă, oamenii legii au anunțat că în toate aceste situații prezentate, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Bărbat scandalagiu, reținut la Vlădești
• acesta a lovit o persoană și a spart geamurile unei mașini
Polițiștii orașului Băile Olănești și cei ai posturilor de poliție din Păușești-Măglași și Vlădești au reținut un bărbat cu vârsta de 56 de ani, după ce acesta ar fi agresat fizic o altă persoană și i-ar fi distrus autoturismul.
Întâmplarea cu pricina s-a produs săptămâna trecută, atunci când polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, cu vârsta de 35 de ani și domiciliul în comuna Lăpușata, cu privire la faptul că, aflându-se într-o stație de carburanți din comuna Vlădești, a fost agresat de o persoană. Făptașul s-a folosit de un obiect contondent, ulterior provocându-i mai multe avarii la autoturismul personal.
„Din verificări s-a stabilit că persoana vătămată se deplasa pe raza comunei Vlădeşti cu autoturismul personal însoţit de încă trei persoane, colegi de serviciu, spre localitatea Olăneşti unde au în desfăşurare o lucrare de construcție. La un moment dat, conducătorul autoturismului a sesizat în oglinda retrovizorie că este semnalizat insistent cu luminile farurilor de conducătorul unui alt autoturism, care circula imediat după el, motiv pentru care a oprit în staţia din comuna Vlădeşti. Din autoturismul respectiv a coborât bărbatul de 56 de ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea, care, pe motiv că persoana vătămată nu i-a finalizat o lucrare de construcţie, ar fi alergat-o pe aceasta prin staţia peco. De asemenea, persoana vătămată ar fi fost lovită de mai multe ori în zona braţelor şi a capului cu un obiect contondent. Ulterior, cu același obiect, făptașul ar fi lovit, de mai multe ori, autoturismul persoanei vătămate”, se arată în ampla descriere a situației, prezentată de către polițiștii vâlceni.

Cum s-a terminat povestea?

Oamenii legii din județul nostru anunță că, în toată această situație, în urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea bărbatului cu vârsta de 56 de ani. Cel bănuit de comiterea faptelor de lovire, distrugere și vandalism a fost deja încarcerat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Vâlcea.