Poliția, la datorie


4 infracțiuni la doar 20 de ani!
Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, de poliţiştii vâlceni pentru infracţiuni rutiere. Astfel, în ziua de 23 mai, poliţişti rutieri din Râmnicu Vâlcea au dispus măsura reţinerii faţă de un tânăr cercetat pentru comiterea a patru infracţiuni, respectiv: vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unei motociclete neînmatriculată, fără permis de conducere şi fuga de la locul accidentului. În fapt, la data de 22 mai, în jurul orei 17.30, R..M.L. (de 20 de ani, din Brastavăţu – Olt), în timp ce conducea o motocicletă cu numere de înmatriculare provizorii expirate, a acroşat un pieton care se angajase în traversarea regulamentară a străzii Calea lui Traian, pe trecerea de pietoni, din dreptul Şcolii „Take Ionescu”, provocând rănirea acestuia. Imediat după producerea accidentului rutier, tânărul în cauză a demontat plăcuţa cu numărul de înmatriculare de pe motocicletă şi a abandonat vehiculul la faţa locului. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii rutieri au probat activitatea infracţională a tânărului în cauză, constatând că acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta pusă în circulaţie pe drumurile publice avea numărul de înmatriculare provizoriu expirat din luna aprilie 2017.

Prinși pe drumurile publice, fără acte
În ziua de 24 mai, în jurul orei 15.00, poliţişti din Fârtăţeşti au oprit pe Drumul comunal 94 un moped condus de D.M.G. (de 35 de ani, din localitate). În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că băr­batul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul pus în circulaţie pe drumurile publice nu era înmatriculat ori înregistrat în conformitate cu prevederile legale.
În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, poliţişti rutieri din Horezu l-au depistat pe U.C. (de 67 de ani, din Cernişoara) în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, compus din autoutilitară şi remorcă, pe Drumul naţional 65C, pe raza comunei Măldăreşti, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte ansamblul de vehicule, respectiv categoria E. Faţă de persoanele în cauză, poliţiştii efectuează cercetări penale.

Castraveți, morcovi, varză și roșii confiscate la Malaia!
În ziua de 23 mai, în jurul orei 14.30, poliţişti din Malaia au depistat pe raza localităţii, doi bărbaţi din judeţul Argeş care efectuau activităţi de comerţ fără respectarea prevederilor legale. Cei doi bărbaţi expu­seseră spre vânzare 86 kilograme de varză, 48 kilograme de roşii, 22 kilograme de castraveţi şi 6 kilograme de morcovi, fără a deţine docu­mente legale de provenienţă şi comercializare. Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei doi bărbaţi şi au confiscat produsele expuse spre vânzare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.