Poliția, în acțiune


Amenzi de peste 11.000 lei pentru hoții de lemne
Recent, poliţiştii au desfăşurat noi activităţi specifice pe linia tăierilor, sustragerii şi circulaţiei materialului lemnos, cât şi pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţiei Rurală Măldăreşti. Astfel, poliţiştii angrenaţi în activitate, au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11. 250 lei, fiind confiscaţi 4,5 m.c. de material lemnos. Totodată, poliţiştii au constatat o infracţiune de tăiere ilegală de material lemnos, fiind întocmite acte premergătoare.

Accidente rutiere cu multiple victime
Zilele trecute, F. Ovidiu, de 28 ani, din comuna Zătreni, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei natale, la km 68+ 300 metri a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure, fiind acroşat în partea laterală de un autovehicul, condus de C. Ionuţ, care circula în spatele său. Din accident, a rezultat rănirea lui F. Ovidiu, de 27 de ani, diagnostic de traumatism cranian, trauma­tism torace stâng, traumatism şold stâng, fractură acetabul stâng, A. C. de 2 ani, din comuna Zătreni, diagnostic trau­ma­tism piramidă nazală, F. Rodica, 49 de ani, din comuna Zătreni, diagnostic traumatism torace stâng. Ambii condu­cători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Un accident la fel de grav s-a produs și când N. Marius, de 47 de ani, din comuna Vladimir, judeţul Gorj a condus un autoturism, pe str. Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea, iar la intersecţia cu str. Posada nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric aflat în funcţiune, pătrunzând în interiorul acesteia şi intrând în coliziune cu două autoturisme, conduse de D. Georgel, de 24 de ani, din comuna Pietrari, şi C. Adamita, de 73 ani, din mun. Rm. Vâlcea. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a lui: C. Adamita – diagnostic: TCC grad 0, C. Octavia – pasager, diagnostic: contuzie toracică, B. Maria – pasager, diagnostic: traumatism coloană cervicală. Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a speriat de un câine și a ajuns la spital
Săptămâna trecută, H. Valerian, de 70 ani, din comuns Mădulari, a condus o căruţă tractată de un cal pe DC 63 A – Mădulari, la un moment dat calul s-a speriat de un câine, iar conducătorul atelajului s-a dezechilibrat, căzând din atelaj pe partea carosabilă. Atelajul şi-a mai continuat deplasarea aproximativ 100 m, moment în care din acesta a căzut şi H. Laura, de 67 de ani. Cele două persoane au suferit leziuni în zona capului, motiv pentru care au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul municipal Drăgăşani, fiind diagnosticaţi cu traumatism cranian.

Accident stupid la acordarea priorității în trafic
Joi, la ora 09.50, T. Gheorghe, de 49 de ani, din Păuşeşti Măglaşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 64, a intenţionat să vireze pe o stradă laterală la stânga faţă de direcţia sa de mers, şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism ce venea din sens opus, şi care era condus de către D. Cosmin, de 30 de ani, intrând în coliziune frontală. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorilor auto. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.