Politia, în actiune


Poliția continuă lupta cu hoții de lemne
lemneÎn baza Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2014”, poliţişti şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băbeni au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a legalităţii transportului de material lemnos pe raza localităţii Popeşti. Cu această ocazie pe DC 105 a fost oprit în trafic un tractor, condus de R. Vasile, care transporta în remorcă cantitatea de 2,5 mc lemn de foc, specia gorun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost confiscată cantitatea lemn de foc în conformitate cu prevederile art. 19 alin.1 lit.b din Lg. Nr. 171/2010. La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, P. Emilian, din mun. Drăgăşani a condus pe str. Rahova – mun. Drăgăşani, un moped fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.81mg/l in aerul expirat. A fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice însă acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335, alin 1 şi art. 337, alin. 1 C.Pen.

Scandal cu împușcături
În după amiaza zilei de 27 octombrie a.c., un bărbat a sesizat prin sistemul 112 că între două rude ale sale s-a produs un scandal. La scurt timp, un alt bărbat a sesizat prin SNUAU 112 faptul că a fost agresat de unul dintre cele două persoane menţionate mai sus. Din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat că L. Vasile şi L. Cons­tantin se agresau reciproc, în drumul public. C. N., aflându-se în trafic cu un autoturism a oprit şi a intervenit verbal, încercând să aplaneze scandalul. Timp în care a fost lovit de L. Vasile. De asemenea a rezultat că ulterior, acestui fapt, la faţa locului a ajuns şi C.G., de 23 de ani. C. N. a executat două focuri în plan vertical, iar în acelaşi timp C.G. a executat două focuri în direcţia lui L. Vasile, cel din urmă fiind rănit superficial. Acesta a fost transportat la spital, i-au fost acordate îngrijiri medicale, însă nu a rămas internat. În conti­nuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de L. Vasile, iar faţă de C. N. şi C. G. pentru infracţiunile de ”uz de armă neletală fără drept” şi ”lovire sau alte violente”. Toto­dată, a fost dispusă măsura anulării autorizării dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii neletale.

Activitatea poliţiştilor din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi
În perioada de 23-29 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Transporturi şi cei din cadrul posturilor subordonate, au organizat şi executat acţiuni împreună cu jandarmi şi organe de control CFR din cadrul Regionalei Craiova, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, precum şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. Cu această ocazie, poliţiştii au efectuat 15 controale pe linia pazei bunurilor şi valorilor monetare şi la centrele de colectare a fierului vechi. Au fost verificate 87 de trenuri, staţii şi triaje, fiind legitimate 71 de persoane şi depistaţi 60 de călători frauduloşi. Totodată au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1600 lei. În urma unui control efectuat la un centru de colectare a fierului vechi din Mihăeşti, a fost găsită cantitatea de 315 kg. fier vechi, provenită de la vagoanele de marfă casate şi şarjate în staţia CF Govora. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele bănuite de comiterea furtului sunt M. Gheorghe, de 24 ani, din Băbeni, M. Constantin, de 26 ani, din Rm. Vâlcea, V. Mădălin, de 23 ani, din Mihăeşti, M. Constantin, de 48 ani, din Mihăeşti şi M. Varşovia, de 43 de ani, din Mihăeşti. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt, iar cantitatea de fier a fost ridicată şi predată unităţii ce se ocupă cu şarjarea vagoanelor CFR.