PMP insistă pentru numărul maxim de 300 parlamentari


• deputatul Ion Cristinel Marian este de părere că acest număr este suficient pentru buna reprezentare a intereselor românilor
Partidul Mișcarea Populară este una dintre formațiunile politice românești care și-a manifestat în mod ferm dorința ca românii să fie reprezentați în Parlament prin numai 300 de aleși. Chiar fostul șef al statului, Traian Băsescu, actualul președinte al PMP, a insistat pe această cifră, considerând-o optimă pentru reprezentarea intereselor românilor.
Legat de acest subiect, am stat de vorbă cu singurul parlamentar PMP din județul Vâlcea, Ion Cristinel Marian. Cu multă amabilitate, reprezentantul Colegiului Drăgășani în Camera Deputaților ne-a oferit câteva detalii în acest sens. Conform spuselor deputatului vâlcean, este agreată deja și o structură a viitorului Parlament: 200 deputați și 100 senatori.
„PMP este unul dintre partidele care susține reducerea numărului de parlamentari. Am susținut acest proiect și este posibil să îl vedem pus în aplicare. Este important că numărul maxim de 300 de parlamentari pe care îl dorim să fie aprobat până la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Consider că interesele românilor pot fi reprezentate foarte ușor și prin acest număr. Nu prin aproximativ 500 de parlamentari, așa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri parlamentare. Varianta propusă de PMP pentru viitoarea structură a Parlamentului prevede 200 de locuri în Camera Deputaților și 100 la Senat”, a declarat deputatul Ion Cristinel Marian, în exclusivitate pentru cotidianul nostru.