PLATFORMĂ NOUĂ pentru eliberarea pașapoartelor


În fiecare an, la data de 19 martie, este celebrată Ziua Pașaportului Românesc. În anul 2023 s-au împlinit 111 ani de istorie a documentului de călătorie românesc, 15 ani de biometrie de la lansarea primului paşaport electronic românesc, care se află deja la a III-a «generație».
„Începând din data de 20 martie 2023, serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte va emigra pe HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (hub.mai.gov.ro/epasapoarte), platformă ce va constitui nucleul digitalizării serviciilor publice electronice prestate de structurile Ministerului Afacerilor Interne și care, în viitor, va putea fi utilizată și pentru efectuarea programărilor pentru serviciile prestate de celelalte structuri ale ministerului. Noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte va fi disponibil și fără autentificare, introducând posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă. Cetățenii vor avea la dispoziție noi forme de comunicare prietenoase și facile (de exemplu, serviciul de notificare prin e-mail și verificarea programării)”, anunță un comunicat oficial de presă.
Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Vâlcea a eliberat, de la începutul anului 2023 și până în prezent, 3.333 documente de călătorie. Timpul de așteptare nu mai depășește 48 ore de la depunerea cererii.