Peste 2800 de elevi vâlceni vor începe simularea examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024


• lucrările vor fi scanate în clasă și evaluate pe platforma digitalizată

Luni, 05 februarie 2024, începe simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a. Iată câteva aspecte importante transmise într-o informare de presă de reperezentanții I.S.J.Vâlcea. Așadar…în județul Vâlcea au fost înscriși un număr de 2841 de elevi. 9 elevi vor beneficia de condiţii speciale de examen conform Procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare de șanse pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2024.

Cele două probe ale simulării examenului de Evaluare Națională se vor desfășura în 55 de Centre de evaluare, după cum urmează: Luni, 05.02.2024, proba scrisă la Limba și literatura română; Marți, 06.02.2024, proba scrisă la Matematică. Elevii au acces în sală până cel târziu la ora 8.30 iar probele încep la ora 9.00. Timpul de lucru este de două ore.
Lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și evaluate pe platforma digitalizată, fiind repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații.
Comunicarea rezultatelor se va face statistic. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile în care se dorește consemnarea notelor  în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Le urăm succes tuturor elevilor noştri!