Pentru elevele lui Dumitru Muşi urmează o misiune dificilă pe terenul Dunării Brăila


hcm• partida se va disputa duminică, de la ora 11.00

Cu „foame” de puncte după eşecul suferit în faţa mult mai puternicei grupări CSM Bucureşti, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea sunt pregătite să dea totul pentru a obţine un rezultat bun în faţa Dunării Brăila. Meciul nu se anunţă însă unul tocmai facil pentru elevele antrenorului Dumitru Muşi. Asta pentru că întâlnirea va avea loc la Brăila, în fief-ul jucătoarelor de la Dunărea, o echipă recunoscută pentru tenacitatea de pe teren propriu. Pentru acest joc, tehnicianul de pe banca grupării noastre speră ca jucătoarele pe care le pregăteşte să nu mai greşească atât de mult în faza ofensivă şi să fie mult mai atente în apărare. Aceste sincope au apărut şi în ultimul meci disputat în Liga Naţională, cel pierdut cu CSM Bucureşti, când scorul putea să fie mult mai echilibrat dacă vâlcencele tratau cu mai multă atenţie aspectele sesizate de experimentatul antrenor. Înaintea partidei de la Brăila, cele două echipe care urmează să se întâlnească pe teren au situații simțitor diferite în clasamentul Ligii Naționale feminine. HC Dunărea Brăila ocupă poziția a șasea în clasament, cu 18 puncte acumulate, și pare sigură de prezența în play-off. De partea cealaltă, HCM Râmnicu Vâlcea a agonisit numai 11 puncte și ocupă locul al zecelea, unul care trimite în play-out-ul pentru salvarea de la retrogradare.
Spre deosebire de meciul anterior, iubitorii handbalului vâlcean nu vor mai avea posibilitatea de a-şi urmări favoritele la lucru. Asta pentru că nicio televiziune nu s-a arătat interesată de transmiterea partidei de la Brăila, aşa cum s-a întâmplat duminică, atunci când echipa noastră a întâlnit CSM Bucureşti. Revenind la jocul de duminica viitoare, trebuie spus că acesta va începe de la ora 11.00 şi se va disputa în cadrul etapei a XII-a a Ligii Naţionale feminine, penultima din turul sezonului regulat. Runda următoare, HC Municipal va primi vizita jucătoarelor de la HC Zalău. Acest ultim meci din turul campionatului este programat în data de 16 noiembrie.

Programul etapei a XII-a

Duminică, 9 noiembrie
HC Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea
HC Zalău – HCM Roman
CSM Ploieşti – Cetate Deva
Universitatea Cluj – Corona Braşov
Mureşul Tg. Mureş – CSM Bucureşti
SCM Craiova – Universitatea Constanţa
Unirea Slobozia – HCM Baia Mare 21-33*
*meciul a avut loc miercuri
Clasament Liga Naţională: HCM Baia Mare 33p, SCM Craiova 30p, CSM Bucureşti 26p, Corona Braşov 26p, HCM Roman 20p, HC Dunărea Brăila 18p, HC Zalău 13p, CSM Ploieşti 12p, Unirea Slobozia 12p, HCM Râmnicu Vâlcea 11p, Cetate Deva 10p, Universitatea Neptun Constanţa 9p, Universitatea Alexandrion Cluj 8p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt poziţii asigură calificarea în play-off