Pentru că le dețineau ilegal, Trei vâlceni au rămas fără arme


• doi dintre ei locuiesc în Râmnic
Că locuitorii județului nostru dețin neașteptat de multe arme (unele chiar letale) nu mai este nici un secret. O certifică rapoartele trimise de către polițiștii vâlceni, din care aflăm câte arme au mai fost confiscate.
Ultima informație de presă pe marginea acestui subiect a fost dată publicității duminică, aceasta având ca „actori” principali trei vâlceni care au rămas fără arme. Primul care a căzut în plasa oamenilor legii a fost un bărbat de 46 de ani și domiciliul în comuna Bujoreni. El deținea fără drept, în propria locuință, un pistol de tir sportiv, calibrul 4,5, pe care nu îl depusese la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.
Extinzând cercetările, polițiștii Biroului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au verificat mai multe locații din Râmnic. Și aici oamenii legii au dat peste doi „mușterii”. Un bărbat de 47 de ani deținea la domiciliu, tot fără drept, un pistol de autoapărare, calibru 10X22T. În timp ce, un alt râmnicean, cu vârsta de 57 de ani, poseda ilegal un pistol de autoapărare, de calibrul 9.

Ce spun polițiștii?

La finalul materialului de presă la care am făcut referire aflăm și care au fost sancțiunile în cazul celor trei vâlceni surprinși în ilegalitate. „Faţă de persoanele în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzute de Codul Penal. Armele deţinute fără drept, au fost confiscate”, anunță polițiștii vâlceni.