„Pagubele din Perișani sunt masive. N-am văzut așa ceva de 50 de ani”


• declară edilul Ion Sandu, privind ninsorile abundente de zilele trecute
Ninsorile abundente de zilele trecute au făcut adevărate pagube în localitatea păstorită de edilul liberal Ion Sandu. După ce localnicii din Perișani au stat mai bine de 24 de ore fără curent electric, de miercuri seara până joi, la ora 13.00, dar și vineri, 21 aprilie, încă ningea. În satele Poiana și Mlăceni, zăpada atingea și 40 de centimetri.
„Titești, Racovița și Berislăvești au fost ferite. La noi, însă, e altceva. A nins, iar pagubele sunt însemnate. Practic, ninsorile au trecut de pe Munții Lotrului direct pe Munții Cozia și de aici la noi. Oricum, n-am văzut așa ceva de mai bine de 50 de ani. Pagubele sunt masive. Jumătate din pomii din Perișani sunt la pământ”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Ion Sandu.
În ședința de Consiliu Local, edilul Ion Sandu a decis ca toți cetățenii să vină cu un raport privind pagubele din gospodării, mai precis din livezi. Raportul cu toate pagubele va fi trimis spre constatare prefectului de Vâlcea, în vederea transmiterii Guvernului pentru despăgubiri.