Numai luna aceasta, 105 sate vâlcene, lovite de ploile torențiale


De la începutul acestei luni și până-n prezent, ploile torențiale au afectat 45 de unități administrativ-teritoriale din județ, respectiv 105 sate vâlcene. Potrivit datelor furnizate de către specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, peste 200 ha de terenuri agricole au fost distruse, 76 de gospodării și anexe au fost avariate. Printre pagubele din această lună, inventariate, amintim. 17 podețe distruse, 18,5 km drumuri comunale și 16,48 km drumuri de interes local, afectate, inclusiv pârtia de schi din Perișani.
Au fost inventariate pagubele doar din 26 de unități administrativ-teritoriale, acestea fiind estimate la aproximativ 17.000 mii lei.

Zeci de drumuri comunale distruse

O suprafață de 38.720 ha teren agricol a fost afectată de ploi și alunecări de teren. În majoritatea localităților de pe „lista neagră” a calamităților, drumurile au avut de suferit. În Alunu, a fost afectată platforma mai multor drumuri de interes local. Pagube s-au înregistrat și-n comunele: Galicea, Golești, Lăpușata, Milcoiu, Popești, Roești, Stroești, Stoilești, Sălătrucel, Vaideeni etc. Directorul adjunct al ANIF Vâlcea, Paul Marian Din, a inventariat pagubele, luându-se decizii tehnice de refacere a obiectivelor distruse.