Nou-promovatele fac legea în Seria Vest!


• dintre primele patru clasate, trei sunt venite din Liga a III-a
• Vâlcea se află pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul FCM Baia Mare

Rezultatele meciurilor din etapa a X-a au confirmat din nou ceea ce, până nu demult, părea doar o simplă coincidență. Nou-promovatele din Seria Vest a Ligii secunde de fotbal au ajuns să domine cu autoritate partea superioară a ierarhiei, echipele venite din eșalonul al treilea luptându-se acum pentru acce­derea în Liga I. FCM Baia Mare a fost marea revelație, echipa din nordul țării reușind să se mențină neînvinsă până runda trecută, când a cedat, oarecum surprinzător, pe teren propriu, în fața fostei prim-divizionare Universitatea Cluj. O altă echipă venită din Liga a III-a care are un parcurs de excepție este Chin­dia Târgoviște. Cu 20 de puncte acumulate, gruparea din județul Dâmbovița ocupă ultimul loc al podiumului, la numai un punct în spatele liderului din Baia Mare. De asemenea, UTA Bătrâna Doamnă Arad a întrecut multe așteptări și, după câteva etape în care a „bâlbâit” puțin pe la mijlocul clasamentului, a ajuns să se lupte pentru primele locuri. Echipa din vestul țării ocupă acum locul patru, având 18 puncte acumulate.
Și pentru că tot am făcut aceste trimiteri spre echipele nou-promovate, trebuie spus că, în total contrast, grupările venite din Liga I după ce au retrogradat, la finalul sezonului trecut, au dezamăgit crunt. Gaz Metan Mediaș este singura care a ținut stacheta la un nivel cât de cât rezonabil. Gruparea din județul Sibiu se afla pe locul opt înaintea rundei a X-a, însă succesul la scor de la FC Caransebeș a făcut ca „găzarii” să urce pe poziția a cincea. Cu o evoluție oscilantă, FC Brașov ocupă poziția a șasea, echipa de la poalele Tâmpei fiind departe de strălucirea de altădată. Și mai tristă este situația „șepcilor roșii” de la Universitatea Cluj. Chiar dacă a venit din Liga I, echipa din inima Ardealului se află în situația de a retrograda și din eșalonul al doilea valoric, Universitatea ocupând poziția a unsprezecea cu numai 10 puncte la activ.
Jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea și-au respectat blazonul și promisiunile făcute suporterilor, elevii antrenorului Alexandru Pelici având nouă meciuri consecutive fără înfrângere. Așa se justifică și ascensiunea fulminantă a echipei noastre, care a ajuns pe locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu liderul FCM Baia Mare. Astfel, alături de cele trei nou-promovate care se luptă pentru supremație, Vâlcea este implicată în acest duel la vârful clasamentului, unul care face deliciul publicului.
În primele zece etape, pentru echipa noastră au marcat următorii jucători: Marius Staicu – opt goluri, Ionuț Stoica, Denis Dumitrașcu, Andrei Neagoe, Marius Tomozei, Dragoș Firțulescu și Albert Voinea – fiecare câte un gol.

Programul etapei a XI-a

Sâmbătă, 31 octombrie
Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea
Olimpia Satu Mare – FC Braşov
CS Mioveni – FCM Baia Mare
Universitatea Cluj – FC Caransebeş
Gaz Metan Mediaş – Metalul Reşiţa
Unirea Tărlungeni – FC Bihor Oradea
UTA Bătrâna Doamnă – Chindia Târgovişte

Clasamentul Seriei Vest

Loc Echipă Golaveraj Puncte
1.FCM Baia Mare 17-7 21p
2.CSM Râmnicu Vâlcea 14-8 21p
3.Chindia Târgoviște 18-8 20p
4.UTA B.D.Arad 22-11 18p
5.Gaz Metan Mediaș 14-9 16p
6.FC Brașov 13-10 15p
7.Olimpia Satu Mare 14-12 14p
8.Șoimii Pâncota 9-12 14p
9.CS Mioveni 13-11 12p
10.FC Caransebeș 11-19 10p
11.Universitatea Cluj 5-8 10p
12.FC Bihor Oradea 8-18 10p
13.Unirea Tărlungeni 10-19 6p
14.Metalul Reșița 9-25 4p