Nimeni nu se aștepta la asta: Locație surpriză pentru final four-ul Cupei României


După ce Federația Română de Handbal a respins solicitările de organizare a turneului final al Cupei României venite din partea cluburilor SCM Râmnicu Vâlcea și HC Zalău, pe motiv că nu au îndeplinit toate criteriile impuse de federație, oficialii forului de la București au fost obligați să găsească o locație în care să se desfășoare această competiție. Astfel, ca și în sezonul trecut, niciuna dintre cele patru echipe participante (SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București, Măgura Cisnădie și HC Zalău) nu va fi gazdă pentru final four-ul Cupei României. Asta pentru că turneul final al ediției 2018/2019 se va disputa tocmai la Bistrița, într-o comunitate interesată de organizarea acestei întreceri, după cum au anunțat reprezentanții FRH, printr-un comunicat de presă dat joi publicității.
Ca atare, meciurile din 20 aprilie (semifinale) și 21 aprilie (cele două finale) se vor desfășura într-o locație neutră, în sala grupării Gloria Bistrița. Reamintim că, în semifinalele Cupei României, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni Măgura Cisnădie, în timp ce HC Zalău va înfrunta CSM București.

Ce a transmis FRH cu privire la această locație surpriză?

„Federația Română de Handbal salută interesul arătat de către comunitatea bistrițeană pentru organizarea pe teren neutru a Final Four-ului Cupei României «Fan Courier» – feminin și mulțumește pentru efortul făcut în vederea oferirii celor mai bune condiții pentru desfășurarea acestui eveniment. În urma analizării ofertei primite, F.R.H. – prin Comisia de Analiză – hotărăște ca Final Four-ul Cupei României «Fan Courier» – feminin să se dispute în localitatea Bistrița, în perioada 20 – 21 aprilie 2019. Mulțumim Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru interesul arătat în a găzdui acest eveniment important al handbalului românesc! Echipele participante vor suporta cheltuielile de deplasare. Federația Română de Handbal dorește succes tuturor echipelor calificate!”, se arată în comunicatul de presă dat publicității pe 11 aprilie de către reprezentanții Federației Române de Handbal.