MULȚUMIM ALTEX!


Ce frumoasă și umană deviză: «Împreună pentru România. Salvăm Vieți!» În lunga și greaua perioadă a pandemiei, năpastă pentru omenire, nu numai pentru România, FUNDAȚIA ALTEX a fost alături de români, nu numai cu o vorbă bună, ci și cu gesturi concrete de solidaritate prin donații valorând milioane, pentru salvarea a mii de vieți. Pe bună dreptate, îmi spunea un domn din interiorul respectivei fundații: „Nimeni, de-a lungul anilor, nu a schimbat istoria de unul singur – și nici nu trebuie. Este esențial să fim uniți. Numai împreună, pentru România schimbăm lumea, numai uniți trecem peste situațiile dificile, dăm la o parte tot ce este rău, nociv”.
Zis și făcut, nu doar vorbe goale. Numai în municipiul Râmnicu Vâlcea, în zilele precedente, Fundația Altex, la solicitarea Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” a donat, la solicitarea acesteia, materiale medicale – un număr destul de mare de măști de protecție de foarte bună calitate. O perioadă destul de lungă, personalul Cetății Cărții din Râmnic, dar și unele biblioteci din județ au posibilitatea să ofere cititorilor, mai cu seamă elevilor cititori, câte o mască, foarte necesară pentru a-i feri de virusul acesta turbat care se anunță într-un nou val.

Gestul uman al Fundației Altex nu s-a oprit aici. A răspuns prompt și la solicitarea Asociației Culturale „Curierul de Vâlcea”, donându-i tot măști de protecție, în număr suficient să acopere nevoile pentru manifestările din lunile care urmează, înmănuncheate în programe bogate în acțiuni: Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” – ediția de toamnă – și Târgul Internațional de Carte Râmnic – toamna 21. Totodată, măștile sunt necesare și pentru unii cititori ai cotidianului „Curierul de Vâlcea”, care zilnic trec pragul redacției, pentru fel și fel de solicitări. Unii mai uită că trebuie să se protejeze și vin fără masca de protecție. Un ajutor, pentru apărarea sănătății oamenilor, este totdeauna binevenit. Iar Altex se va afla zi de zi în uriașul nostru buchet de mulțumiri…