Meseria de instalator, la mare căutare. Încep înscrierile în programul de învățământ profesional dual din Craiova


Absolvenții claselor a VIII-a au șansa de a se înscrie în noua clasă de învățământ profesional dual organizată de ENGIE Romania în parteneriat cu Liceul “Matei Basarab” din Craiova.

În cadrul programului de trei ani, elevii se pregătesc pentru meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, alături de angajații grupului de companii ale ENGIE Romania.

Înscrierile au loc în perioada 1 – 5 iulie, la Liceul “Matei Basarab” din Craiova.

Tinerii care se înscriu în program pot primi burse și beneficii lunare de până la 1.750 de lei, având posibilitatea de cazare la cămin. În plus, masa de prânz este asigurată pe toată durata cursurilor practice.

Dedicat proaspăt absolvenților de clasa a VIII-a, programul îmbină educația teoretică cu cea practică. Sub îndrumarea mentorilor cu experiență, elevii sunt ajutați să acumuleze cunoștințele necesare obținerii calificării de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. La finalul programului, absolvenții se pot angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, la Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

Tineri din București, Brașov, Galați, Constanța și Ploiești au ales deja să învețe meseria de instalator. Programul atrage an de an tot mai mulți elevi dornici să învețe o meserie, având un loc de muncă asigurat după absolvire. 265 elevi au fost pregătiți, până în prezent, în cadrul programului, pentru a obține calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. Primele două generații de elevi au obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 114 din cei 115 absolvenți angajându-se în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

Mai multe informații despre program se regăsesc pe site-ul engie.ro, în pagina dedicată programului Învățământ profesional dual – ENGIE