„Matematica Modus Vivendi”, la cea de-a XV-a ediție


În weekend-ul ce abia s-a încheiat, mai precis pe 3 martie, s-a desfășurat, în memoriam profesor Nicolae Pavelescu, cea de-a XV-a ediție a Concursului interjudețean „Matematica Modus Vivendi” la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» din Râmnicu Vâlcea.
Au participat peste 300 de elevi din șapte județe, de la clasa a III-a, până la clasa a XII-a. Președintele concursului a fost profesor universitar doctor Dumitru Acu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. La festivitatea de deschidere, au participat: Mircia Gutău – primarul Râmnicului și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Judetean Vâlcea, respectiv Claudia Diaconescu Armășescu – inspector școlar pentru disciplina matematică, Elena Săraru – inspector pentru învățământ primar și Doinița Apostol – inspector perfecționare.
Andra Bică, Inspector Școlar General al I.Ș.J. Vâlcea, prezentă la festivitatea de premiere, a evidențiat încă o dată performanțele deosebite obținute la matematică de elevii vâlceni, modul exemplar de organizare coordonat de conducerea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, accentuând faptul că participarea la numeroasele concursuri de specialitate îi pregătește pe copii, indiferent de vârstă. Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Adina Dobrete, inspector managementul școlar I.Ș.J. Vâlcea.