Liga a IV-a nu se dezminte: meciurile ultimei etape au venit cu „scoruri-fluviu” şi rezultate-surpriză, dar şi cu multe probleme


• FC Băbeni s-ar putea retrage din campionat după ce însuşi primarul oraşului a fost lovit cu o piatră în cap, la finalul unui meci disputat în comuna Tomşani

fotbal_liga4Campionatul de „Elită” al fotbalului vâlcean a ajuns, week-end-ul trecut, la episodul cu numărul şase din acest sezon. Întrecerea din Nordul fotbalistic al judeţului a atras atenţia prin câteva dueluri tari, purtate între echipele care se luptă pentru primele poziţii în clasament, în timp ce partidele din Seria Sud s-au remarcat prin numărul mare de goluri (au fost contabilizate nu mai puţin de 45 de reuşite în cele şapte jocuri). Din păcate însă, tot în Seria Sud, au fost consemnate şi probleme care îngrădesc dezvoltarea fenomenului fotbalistic. Spectatorii sau oficialii anumitor echipe au dat dovadă de un comportament ce numai sportiv nu poate fi numit, aceştia agresând verbal sau fizic arbitri, jucători sau oficiali ai adversarilor şi.. chiar primari!
De departe, cea mai nedorită situaţie s-a petrecut la meciul disputat sâmbătă, la Tomşani, între Unirea din localitate şi FC Băbeni. La finalul întâlnirii, nemulţumiţi că echipa lor a luat bătaie, un grup de suporteri din Tomşani l-au prins „la îngrămădeală” pe primarul oraşului Băbeni, Ion Bîzîc. Acesta a scăpat cu greu din mâinele fanaticilor care au găsit de cuviinţă să răzbune înfrângerea echipei lor tocmai printr-o asemenea cale ruşinoasă, primarul fiind lovit cu o piatră în cap. Din câte se pare, după ce a efectuat un control amănunţit la spital, viaţa edilului liberal nu ar fi fost pusă în pericol de lovitura primită sâmbătă. Însă, gestul reprobabil al suporterilor din Frânceşti rămâne chiar şi aşa unul deosebit de grav, ce nu ar trebui să se petreacă nici la meciurile de pe maidan, daraminte într-un cadru organizat. Pe această cale, lansăm un apel către Asociaţia Judeţeană de Fotbal, alături de autorităţile şi poliţiştii din localităţile în care se desfăşoară meciuri din campionatele judeţene, să ia cât mai urgent atitudine împotriva acestui flagel. Fiindcă nu credem că este cazul să se ajungă la incidente din care să moară oameni pentru a pune piciorul în prag şi a stăvili fenomenul. De asemenea, considerăm că nu trebuie ca echipele, mai ales unele de valoare din fotbalul vâlcean, să se retragă din campionat, oficialii acestora temându-se pentru siguranţa lor şi a jucătorilor de pe urma actelor de huligalism. Facem trimitere directă aici la situaţia echipei FC Băbeni, ai cărei oficiali analizează cât se poate de serios posibilitatea de a se retrage din întrecerile organizate de AJF.

Patru din şase pentru gazde în Seria Nord. Un meci s-a încheiat la egalitate

Revenind la ceea ce ar trebui să numim fenomen sportiv, facem o scurtă trecere în revistă a partidelor şi a rezultatelor cu care s-au încheiat acestea. Meciurile etapei a şasea din Seria Nord au adus din belşug „sarea şi piperul” fotbalului, spectatorii având posibilitatea de a asista la marcarea golurilor pe şase din cele şapte stadioane gazdă. Cele mai multe goluri s-au marcat pe stadionul din „Treapt”, acolo unde gazdele de la Flacăra Horezu au făcut „instrucţie” cu vecinii de la AS Pietrari. Elevii antrenorului Vasile Ilinca şi-au dovedit forma bună, dar şi potenţa pentru câştigarea unui nou campionat, impunându-se cu un categoric 9-0. În alte meciuri cu multe goluri, Stejarul Vlădeşti a trecut de Foresta Malaia (scor 6-2), în timp ce Minerul Ocnele Mari a învins codaşa Lotru Brezoi, (scor 5-1). De asemenea, două partide s-au încheiat cu rezultate mai puţin scontate. Pe terenul de la CSŞ, Posada Perişani a cedat în faţa Viitorului din Budeşti (scor 1-4), în timp ce Topologul Galicea a trecut la scor de neprezentare de Hidroelectra Râmnicu Vâlcea (3-0). Mai trebuie spus că, în cadrul acestei etape cu numărul şase, un singur meci s-a încheiat fără ca niciuna dintre cele două echipe să marcheze vreun gol. Vorbim aici despre derby-ul dintre CSM II Râmnicu Vâlcea şi Cozia Călimăneşti, rezultatul menţinând ambele formaţii în lupta pentru ocuparea primelor două poziţii ale clasamentului, cele care asigură calificarea în play-off-ul pentru stabilirea campioanei judeţene.

Seria Nord: Rezultatele etapei a VI-a

Flacăra Horezu – AS Pietrari 9-0
Stejarul Vlădeşti – Foresta Malaia 6-2
Minerul Ocnele Mari – Lotru Brezoi 5-1
Posada Perişani – Viitorul Budeşti 1-4
Viitorul Dăeşti – AS Mihăeşti 1-4
Topologul Galicea – Hidro Rm. Vâlcea 3-0
CSM II Rm. Vâlcea – Cozia Călimăneşti 0-0

După şase etape, trei echipe au reuşit să acumuleze maximul de puncte. Este vorba despre Minerul Ocnele Mari, Stejarul Vlădeşti şi campioana en-titre Flacăra Horezu. Menţionăm că, dintre acestea, doar primele două au 18 puncte, Flacăra Horezu fiind nevoită să stea în etapa a II-a, iar în consecinţă a acumulat 15 puncte. Aceste trei formaţii alcătuiesc de altfel şi podiumul campionatului.
Clasament: Minerul Ocnele Mari 18p, Stejarul Vlădeşti 18p, Flacăra Horezu 15p, CSM II Râmnicu Vâlcea 13p, Topologul Galicea 11p, Cozia Călimăneşti 11p, Viitorul Dăeşti 10p, AS Mihăeşti 9p, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea 4p, AS Pietrari 4p, Viitorul Budeşti 3p, Foresta Malaia 3p, Posada Perişani 1p, Chimia 2012 Râmnicu Vâlcea 1p şi Lotru Brezoi 0p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off

Ieri, intermediară în Seria

Facem precizarea că, ieri, cu începere de la ora 16.00, în această serie s-au disputat partidele contând pentru runda cu numărul şapte. Aceste jocuri s-au încheiat după închiderea ediţiei noastre. Cele mai interesante dueluri s-au consumat pe sinteticul din Zăvoi (CSM II Râmnicu Vâlcea – Flacăra Horezu) şi la Călimăneşti, acolo unde gruparea din staţiune a primit vizita liderului Minerul Ocnele Mari. Din cauza numărului impar de echipe care evoluează în Seria Nord, „energeticienii” de la Hidro Râmnicu Vâlcea au fost nevoiţi să stea în această etapă.

Posada – Hidro, duelul fostelor campioane ale fotbalului vâlcean

La finalul acestei săptămâni, oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal au programat partidele din cadrul etapei cu numărul opt. Acestea se vor disputa sâmbătă şi duminică, de la ora 12.00, conform programului de mai jos. Printre meciurile care atrag atenţia se numără „derby-ul suferinţei” dintre Posada Perişani şi Hidroelectra Râmnicu Vâlcea. Spunem că este un joc al suferinţei, întrucât, până nu mai departe de sezonul trecut, cele două echipe erau adevărate „sperietori” pentru toate adversarele din campionat, gruparea din Perişani fiind campioana judeţului nostru în anul 2012, în timp ce Hidro s-a încununat cu aceeaşi distincţie un an mai târziu. Acest sezon se anunţă însă unul de coşmar pentru cele două echipe, ele zbătându-se în „subsolul” clasamentului. Este de-a dreptul uluitor că două foste campioane ale judeţului nostru au câştigat doar cinci puncte în această ediţie de campionat (Hidro având patru), deşi ele au jucat împreună nu mai puţin de 11 meciuri. Revenind la etapa cu numărul opt de la finalul acestei săptămâni, trebuie spus că iubitorii fotbalului vâlcean vor avea şi alte meciuri deosebit de interesante de vizionat. Vorbim aici despre întâlnirile Minerul Ocnele Mari – CSM II Râmnicu Vâlcea şi Stejarul Vlădeşti – Cozia Călimăneşti. De asemenea, un alt meci cu miză, cel puţin pentru gazde, se anunţă a fi cel dintre Topologul Galicea şi Foresta Malaia, programat duminică, la prânz.

Seria Nord: Programul etapei a VIII-a

Sâmbătă, 4 octombrie, ora 12.00
Minerul Ocnele Mari – CSM II Râmnicu Vâlcea
Stejarul Vlădeşti – Cozia Călimăneşti
Viitorul Dăeşti – Lotru Brezoi
Posada Perişani – Hidro Râmnicu Vâlcea
Flacăra Horezu – Viitorul Budeşti
Duminică, 5 octombrie, ora 12.00
Topologul Galicea – Foresta Malaia
AS Pietrari – Chimia Rm. Vâlcea
AS Mihăeşti va sta

Şirineasa şi Mădulari se menţin în fruntea Seriei Sud. „Cavalerii traci” din Cernişoara şi „ortacii” din Costeşti sunt surprizele plăcute de până acum

În Seria Sud, meciurile etapei cu numărul şase au produs mai puţine rezultate-surpriză, însă au adus foarte multe goluri pe stadioane. În această serie, niciun meci nu s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar din cele 14 echipe angrenate în competiţie, doar două nu au reuşit să marcheze. De departe, trupa aflată pe primul loc în clasament, CS Şirineasa, a fost performera acestei runde. Formaţia primarului liberal Dan Săraru s-a impus într-o manieră despre care nici nu ştim cu ce superlative să o gratulăm. Fotbaliştii din Şirineasa au turat motoarele şi au marcat nu mai puţin de 19 goluri în poarta nefe­riciţilor din Scundu. S-a stabilit astfel, cel mai probabil, şi scorul Ligii a IV-a din acest sezon, asta dacă nu cumva jucătorii din Şirineasa vor „recidiva”. Şi CS Mădulari îşi confirmă pre­tenţiile ocuparea unei poziţii de play-off, jucătorii acestei formaţii impu­nându-se destul de facil pe terenul celor de la AS Creţeni (scor 5-1). Aşa după cum aţi aflat la începutul acestui articol, şi FC Băbeni, o altă pretendentă la calificarea în play-off, a câştigat în această etapă. Într-un meci al cărui final a fost, din păcate, marcat de evenimente nesportive, echipa primarului Ion Bîzîc s-a impus cu 2-1 pe terenul Unirii Tomşani, băbenarii rămânând la două puncte în urma liderului din Şirineasa.
Runda a VI-a din această serie s-a dovedit cu noroc pentru cele două nou-promovate care sperie până şi „granzii” întrecerii. Cavalerul Trac Cer­ni­şoara şi Minerul Costeşti au dat din nou „lovitura”, câştigând meciurile în care au evoluat. „Cavalerii” lui Robert Dican s-au impus la scor de nepre­zen­tare pe terenul Victoriei Frânceşti, în timp ce, tot în deplasare, au câşti­gat şi „ortacii” primarului Toma Peşte­reanu din Costeşti. Aceştia din urmă au trecut de Oltul Ioneşti, scor 4-1.

Seria Sud: Rezultatele etapei a VI-a

Zorile Scundu – CS Şirineasa 0-19
AS Creţeni – CS Mădulari 1-5
Oltul Ioneşti – Minerul Costeşti 1-4
Viitorul Valea Mare – CSC Orleşti 4-1
Experţi Popeşti – Unirea Drăgăşani 3-1
Victoria Frânceşti – CT Cernişoara 0-3
Unirea Tomşani – FC Băbeni 1-2

Seria Sud: Programul etapei a VII-a

Vineri, 3 octombrie, ora 16.00
Unirea Drăgăşani – Viitorul Valea Mare
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 12.00
CSC Orleşti – Zorile Scundu
CS Şirineasa – AS Creţeni
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 16.00
Victoria Frânceşti – Unirea Tomşani
CS Mădulari – Oltul Ioneşti
Minerul Costeşti – CT Cernişoara
Duminică, 5 octombrie, ora 16.00
FC Băbeni – Experţi Popeşti
Clasament: CS Şirineasa 15p, Cavalerul Trac Cernişoara 14p, CS Mădulari 14p, FC Băbeni 13p, Minerul Costeşti 12p, Viitorul Valea Mare 8p, CSC Orleşti 8p, AS Creţeni 7p, Unirea Drăgăşani 7p, Unirea Tomşani 7p, Experţi Popeşti 6p, Zorile Scundu 6p, Victoria Frânceşti 3p şi Oltul Ioneşti 0p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off