Liberalii sondează şi tot nu le iese!


• rămaşi fără candidatura lui Gutău, oamenii lui Buican şi Bulacu caută soluţii pentru Primăria Râmnicului

În luna noiembrie a anului trecut, co – preşedintele liberal Alina Gorghiu a forţat PNL Vâlcea să schimbe numele candidatului pentru Primăria Râmnicului, acesta fiind Mircia Gutău la mo­mentul respectiv. Se vorbea, atunci, despre un scor în jurul a 40 de procente pentru Gutău, urmat de fostul primar şi coleg Romeo Rădulescu şi Gigi Matei. Odată ce le-a fost interzis Gutău, liberalii vâlceni au tot făcut studii de piaţă, cu scopul de-a găsi un candidat care măcar să se apropie de scorul partidului în Râmnic, adică aproxi­mativ 30%.

Nesiguri pe candidatura lui Crăciunescu

Zilele trecute, organizaţia mu­ni­cipală a PNL a decis să-l son­deze pe Grig Crăciunescu, unul dintre cei mai vocali consilieri locali. De fapt, liderii judeţeni ai PNL sunt conştienţi de lipsa unui candidat redutabil pentru Râmnic şi au decis că trebuie să obţină un scor cât mai bun în judeţ. „Noi ne-am fixat ca obiective, în primul rând, câştigarea Consiliului Jude­ţean şi majorităţi în cât mai multe Consilii Locale. Or, aceste lucruri nu pot fi obţinute fără un scor substanţial al candidatului pentru municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma prezentării raportului, o să luăm o decizie”, declara, zilele trecute, Cristian Buican.

„Curierul” a avut dreptate!

În imaginea alăturată este prezentat formularul de sondaj de opinie al PNL, în care au fost cuprinşi într-o simulare mai amplă trei liberali – Grig Crăciunescu, Mihai Persu şi Eduard Vârlan – şi Cristian Jianu. Da!, ziarul nostru a avut dreptate acum câteva săptă­mâni, când a anunţat că PNL a luat în calcul şi varianta directorului Apavil pentru Primăria Râmnicului. Pe seama acestuia şi a votului din cadrul organizaţiei municipale a PNL, Crăciunescu a rămas singur în cursă.

Termen şi pentru Consiliul Judeţean

Conform unei decizii a Comitetului Director Naţional al PNL, liberalii vâlceni trebuie să decidă până la jumătatea lunii martie asupra candidaţilor pentru funcţia de primar de municipii şi preşedinţia Consiliului Judeţean. „Deja au început să-şi facă lobby colegii noştri care îşi doresc aceste funcţii, iar în scurt timp vom con­voca un Comitet Executiv, care va face propuneri, urmând ca Biroul Politic Judeţean să valideze sau nu propunerile. În privinţa CJ, cred că vor apărea mai multe candida­turi, în afară de mine şi de sena­torul Dan Niţu. Poate să candideze şi domnul Bulacu, şi domnul Păsat, sunt mai multe variante”, a mai spus Buican.